Eelmise filmi tegevusest on juba mõnda aega möödas ning Lumeinimese perekond elab õnnelikult koos. Adam hakkab vaikselt harjuma oma eriliste supervõimetega, mille lumeinimeseks olemine on kaasa toonud. Ainus, millega tal on raske harjuda, on see, et tema isast, Lumeinimesest, on saanud täielik meediastaar, kellest on tehtud videomäng ning kes esineb televisioonis ja teeb erinevaid reklaame. Kes oleks võinud seda arvata?

Ühel hetkel ilmub silmapiirile aga loodulikku õli tootev firma X-Tract. Kuid alati ei ole kõik nii puhas, kui väidetakse ning Lumeinimene tunneb, et just X-Tractiga on midagi valesti ja ei klapi. Ta võtab ta ette lennureisi Alaskale, et asja kohapeal uurida ning... jääb teadmata kadunuks.

Nii tuleb Adamil koos ema ja juba esimesest osast tuttavate loomadega ette võtta pikk reis ja seiklus ning järjekordselt oma isa ja ka loodus päästa.

Film on dubleeritud nii Eesti kui ka vene keelde. Eesti keeles rääkivatele tegelastele on oma hääled laenanud Mart Müürisepp, Kalle Sepp, Marko Matvere, Aleksander Ots, Sulev Võrno, Emil Rutiku, Priit Öövel, Kristi Aule ja Jane Meresmaa-Roos. Filmi dublaaž on tehtud stuudios Industrial Productions.