"Karin (Piret Krumm) konfliktsete töösuhete keerises”


"Noortekomöödias osalemine ja üldse filmide tegemine on ühele Eesti näitlejale suur asi, sest filme saab teha harva ja see on enamasti õnnelik juhus. Karini tegelaskuju on ehk stereotüüpne koomiline tänapäevane naine – olles küll iseseisev ja tubli, ei oska ta oma elu eest ise vastutust võtta. Alati kipuvad olukorrad minema just nii, nagu ta kõige rohkem kardab – mehed vahetavad ta välja noorema ja pikemate jalgadega blondiini vastu ja vanemad ei tunnusta tema valikuid elus. Ta on sisimas armas ja tubli, aga välja kukub natuke tobe ja saamatu. Ma ise arvan, et olen väga Karini moodi. Natuke tobe ja vahel ka saamatu, aga sisimas ikka armas ja uutele väljakutsetele avatud," ütles Piret Krumm.

"Liisi (Grete Konksi) ettearvamatu teekond läbi öise Tallinna"

"Ma olin parasjagu Viljandi Kultuuriakadeemia viimasel kursusel, kui koolis toimus filmi casting. Kui enne lõpetamist oli veel hirm teadmatuse ees, mis minust päriselt saab, siis film oli hea hüppelaud edasisele elule. Ka Liisi tegelaskuju seisab silmitsi oluliste elumuutvate valikutega, ainult et ta kipub sattuma olukordadesse, kuhu tal ei ole kohe üldse plaani või soovi sattuda," kirjeldas Grete Konksi.

"Jane (Alice Siil) pahelise sõbranna elutarkuste küüsis"

"Jäin režissöörile meelde ühest lavastusest ja mind kutsuti filmi casting'ule. Endalegi üllatuseks saingi ihaldatud rolli, kuigi olin varasemalt üles astunud vaid ühes telereklaamis. Olin tollal alles 18-aastane ja Jane vanusest alles hiljuti välja kasvanud, mis tähendas ka seda, et mul oli lihtsam temaga suhestuda. Olin ka ise tagasihoidlikum tüdruk, kes püüdis sõprade abil seltskonda sisse sulanduda. Hilisem teatrikogemus muutis mind aga palju avatumaks," tõdes Alice Siil.

Filmi võtted toimusid eelmise aasta suvel ja võtteplatsiks olid nii Tallinna popimad piirkonnad kui ka salapärased kõrvaltänavad. Kokku filmiti ligi 20 Tallinna võttekohas ja töö läks enamasti käima siis, kui päike oli juba loojunud. Ööpimeduses lõid taustanäitlejatena kaasa ka ligi 100 vabatahtlikku noort. Filmi režissööri Priit Pääsukese jaoks on tegemist teise täispika mängufilmiga, kuid debütante leiab lisaks osatäitjatele ka kaadri tagant. “Tegemist on filmiga noortelt noortele ning koostöö kõigi nende uute andekate särtsu täis näitlejate ja noorte võimekate filmiprofessionaalidega kaadri taga on olnud äraütlemata tore ja inspireeriv kogemus,” rõõmustab “Öölaste” produtsent Marianne Ostrat.

Noortekomöödia “Öölapsed” räägib kolmest õest, kes on jõudnud oma elus murdepunktini. Äsja gümnaasiumi lõpetanud Liis (Grete Konksi) avastab, et planeeritud tulevik poiss-sõbraga ei olegi nii kindel. Vanem õde Karin (Piret Krumm) on esimene pesast lahkunud pääsuke, kes püüab toime tulla tänapäeva seksistlikus ärikeskkonnas. Õdedest noorim, teismeline Jane (Alice Siil) püüab vastu hakata peoloomast sõbranna survele olla keegi, kes ta tegelikult ei ole. Ühe saatusliku öö jooksul paljastuvad saladused ja tunded, mida ükski õdedest endale varem tunnistada pole tahtnud. Hommikul kodulävel kohtudes lähevad kõik kolm oma uuele elule vastu natuke targemana.

Peaosades astuvad üles Grete Konksi („Klassikokkutulek 2“), Alice Siil ja Piret Krumm („Klassikokkutulek 3”). Kõrvalosades teevad kaasa Mart Müürisepp („Klassikokkutulek“), Kristjan Lüüs („Võta või jäta“), Alo Kõrve („02“), Liis Lemsalu („Eia jõulud Tondikakul“), Peeter Oja (telesari „Lõks“), Laine Mägi (telesari „ENSV“), Argo Aadli (“Seltsimees laps”), Lauri Pedaja (telesari „Köök“), Jaune Kimmel, Liisa Saaremäel, Ott Lepland („Vasaku jala reede“), Juss Haasma („Päevad, mis ajasid segadusse“), Miika Pihlak ja Amanda Hermiine Künnapas (telesari „Padjaklubi“).

Filmi lavastaja on Priit Pääsuke („Keti lõpp”), stsenarist Ewert Kiwi, operaator ja kaasstsenarist Mart Raun, kunstnik Kadri Kuusler, kostüümikunstnik Gerly Tinn, helilooja Janek Murd, helirežissöör Harmo Kallaste ning produtsent Marianne Ostrat.

Linateose tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, TV3, High Voltage, Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituut; ööklubi HALL, Valge Klaar, ARS Kunstilinnak, Fritz-Kola Eesti, Digital Sputnik, 1 Agentuur, Jungent, Kopli Couture, X-rent, Wolt, Alasti Kino, Pro Beauté OÜ ja Davines.

Filmi toodab Alexandra Film, kaastoodab Luxfilm ja levitab ACME Film.

Noortekomöödia “Öölapsed” linastub kinodes üle Eesti 18. detsembrist.