2016. aastal esilinastunud ulmekrimikomöödia-draamasari "Lucifer" valmis DC Comics-i samanimelise tegelase põhjal režissöör Tom Kapinose käe all.

See nimi on kindlasti varasemast tuttav neile, kes on vaadanud krimiseriaali "Californication". Seekord on see režissöör miksinud kokku nii endale tuttava krimižanri kui ka fantaasia, komöödia ja draama, mis on midagi uut ja värskendavat meie teleekraanidele.

Seriaal jutustab sellest, kuidas Los Angeles`i linna saabub otse põrgust põgenenud saatan isiklikult: Lucifer Morningstar, kes satub juhuslikult appi ühele samas linnas tegutsevale naisdetektiivile. Luciferi üks erilisemaid külgi on see, et ta oskab inimestelt tõe välja urgitseda, küsides: Mida sa tegelikult ihaldad? (inglise keeles: what is it that you truly desire?)
Sest ükski surelik ei suuda kuradile valetada. Välja arvatud üks inimene - naisdetektiiv Chloe Decker.

Mis teeb Luciferist erilise tegelase, on tema kehastaja Tom Ellise täiuslik välimus, võlu, sarkasm ja ausus - ta ei valeta kellelegi ja ütleb otse välja, et ta on saatan, kuid inimesed võtavad seda kui metafoori või nalja.

Veel jääb vaatajatele kindlasti silma imeline keemia Chloe ja Luciferi vahel. See paneb fännid kiljuma mitme episoodi vältel, kuid sarja autorid ei taha meile nende romanssi nii ruttu kätte anda ja panevad meid siinkohal tõesti jumalat paluma.

Los Angelesesse saabuvad peagi ka muud taeva ja põrgu tegelased Aadamast ja Eevast kuni Jumala endani, kes lisavad sarjale palju huvitavaid nüansse ja situatsioone, näidates kohanemist surelike hulgas.

Naljakas on ka vaataja jaoks kindlasti see, et Lucifer pöördub psühholoogi poole, et inimestest, täpsemini siis naisdetektiiv Chloest aru saada. Saame näha mitut lõbusat stseeni sellest, kuidas Lucifer vaevab oma pead inimeste ja nende tundlikkuse osas.

Sarja üks põnevamaid külgi on selle mõne osa teise ajastusse viimine. Näiteks ühes osas saame seriaali tegevust näha must-valgelt filmituna. Episoodis, mis ometi on seotud politsei ja kriminaalsusega, näeb see pildikeeles välja imeline ja meenutab osaliselt isegi "Casablancat".

Tooksin siinkohal ka välja Tom Ellise lauluoskuse, sest seriaalis saame mitmes stseenis teda klaveri taga musitseerimas näha. See võidab kindlasti paljude vaatajate südamed.

Luciferi tegevus ja tema iseloom ei jäta külmaks, vaid tekitavad, küsimuse: kas Saatan on tõesti halb? Tema ülesanne on karistada inimesi, kes ei ole head ja panna neid oma tegude eest maksma. Usklikud on teisi alati põrguga ähvardanud, kuid siin sarjas saab näha, et Lucifer on tegelikult päris inimlik ja kui sa just sarimõrvar ei ole, siis Kuradit pole mõtet karta.

Võib-olla ainukeseks miinuseks jääb see, et sari on mõeldud politsei- ja kuritegudekesksena, kuid see jääb üldvaates siiski tahaplaanile ja võib-olla oleks huvitavam hoopis see, kui terve seriaal oleks pühendatud ainult piiblitegelaste kohanemisele inimeste hulgas. Kuid tuleb nentida, süžee on väga põnev algusest lõpuni ja isegi, kui peale kolmandat hooaega taheti lõpetada, tuli Netflix õnneks õigel ajal appi ja päästis Luciferi.

Luciferist on Netflixis olemas 5 hooaega millele on enne aasta lõppu fännide rõõmuks oodata ka veel mitut boonusosa.
Treiler: