Kevad pakkus paljudele meist ootamatut aega tegeleda vanade hobidega või leida enda jaoks hoopiski mõni uus. Ka Marko avastas enda jaoks uue ja mitte kuigi traditsioonilise ajaviite - nimelt õppis ta alumiiniumi keevitama. Ootamatult sülle kukkunud vaba aja üle oli näitleja väga õnnelik ning nautis seda täiel rinnal.Nüüd aga pole puhkusest enam juttugi, sest sügis on olnud kiire ning tööd jätkub. Hetkel on Markol käimas Elisa sarja „Tulejoonel" võtted ning samuti valmistub ta ette lähikuudel toimuvateks kontserditeks üle Eesti.

Matvere kirjeldab sarjas mängitavat karakterit järgmiselt: „Lihtsa soft'iga bioloogiline töö-ja sõjamasin, kes tunneb end hüljatu ja ärakasutatuna." Teisisõnu on tegemist 57-aastase Jakob Sommeriga, kelle töö-ja eraelu on karidel ning talle tundub, et ümbritsev maailm on võõras ning seda oleks vaja „paremaks muuta". Selles osas leiab ta lahenduse lõhkeainete näol. „Nurkasurutuna pureb ta peremehe kätt," kommenteerib Matvere enda tegelaskuju. Paralleelselt tegutseb „pommimehe" jälitamistöös teine peaosatäitja Kapo uurija Mark Viira(Kaspar Velberg) ning samuti ka pommirühm.

Lisaks Matverele ja Velbergile teevad sarjas kaasa Sten Karpov, Liis Lass, Saara Pius, Karin Tammaru jt tuntud Eesti näitlejad.Huvitaval kombel näeme Matveret tihti mängimas pigem „pahalast" kui head ja lahket tegelaskuju. „Enamasti olen mänginud nii- või naasuguseid maniakaalseid radikaale. Tõsi, kõik ei ole olnud süüdimõistetud kriminaalid. Positiivseid rolle on mulle harva sattunud," räägib näitleja.

Marko Matvere sarjas "Tulejoonel"

Selle pealtnäha keerulise rolli sisseelamiseks ei läinud kogenud näitlejal enda sõnul kaua aega. „Piisas mõnekümneminutilisest vestlusest režissööriga, kuna karakter on lihtsa struktuuriga," toob Matvere välja. „Tulejoonel" sarja võtted käivad praegu täies hoos ning kogu karakter kujuneb siiski välja alles võtteplatsil. Rolli esitamisel lähtub Matvere enda sõnul eelkõige režissööri juhistest.Kaasahaarava põnevussarja "Tulejoonel" esimene osa linastub novembris Pimedate Ööde Filmifestivalil. Elisa Huubi klientideni jõuavad esimesed osad aasta lõpus. Sarja režissööriks on Ergo Kuld ning stsenaariumi kirjutas Martin Algus. Lisaks Marko Matverele ja Kaspar Velbergile teevad sarjas kaasa Sten Karpov, Liis Lass, Saara Pius, Karin Tammaru jt tuntud Eesti näitlejad.