Lühiklippides jagavad oma kogemusi teiste seas näiteks selliste ettevõtete asutajad nagu Markus ja Martin Villig Boltist, Taavet Hinrikus TransferWise’ist, Kaarel Kotkas Veriffist, Kristel Kruustük Testliost, Karoli Hindriks Jobbaticalist ja Kadri Tuisk Clanbeatist.

Kokku toob “Ükssarviku kool” publikuni 16 lühivideot kogupikkusega ligi 2 tundi. Klipid sisaldavad intervjuusid Eesti ettevõtjatega ning katkendeid startup-komöödiast “Ükssarvik”, mis põhineb suures osas tõestisündinud lugudel. “Sageli on need lood sama huvitavad ja õpetlikud kui film,” ütles “Ükssarviku” filmi lavastaja ning haridusprojekti üks eestvedajaid Rain Rannu. “Käesoleva algatuse eesmärk on teha ettevõtlusmaailma lood noortele kättesaadavaks ja näidata, et oma ettevõttega alustamine ei pea olema raketiteadus.”

Lühiklipid juhatavad meid ettevõtluse alustamisest tehnoloogiamekasse Silicon Valleys. Teiste seas ootavad vaatajat ees vestlused sellistel teemadel nagu idee realiseerimine, investorite leidmine, välisturgude vallutamine ja motivatsiooni leidmine. Arutletakse ka küsimuste üle, kas oma ettevõttega alustamiseks on vaja käia ülikoolis ja kuidas tabada, millist toodet maailm vajab. Lisaks eelpool mainituile vastavad neile küsimustele ettevõtjad ja asutajad Sten Tamkivi, Veljo Otsason, Alari Aho, Kristjan Maruste, Kaidi Ruusalepp, Rainer Sternfeld, ja Rain Rannu. Ettevõtjaid küsitles Ede Tamkivi.

“Ükssarviku kool” on suunatud ennekõike koolidele, ent pakub teadmisi kõigile, keda huvitab iduettevõtluse maailm. Klippe on juba praegu näidatud noortele suunatud hoosloomeüritustel nagu Hüppelaud ja Education Upgrade Hack. Laiem levitamine koolides leiab aset koostöös Junior Achievementi programmiga. Kõik Eesti haridusasutused, kes soovivad lisaks 16 klipile näidata oma õpilastele ka “Ükssarvikut”, võtke palun ühendust Tallifornia tiimiga filmi kodulehel chasingunicornsmovie.com.

“Õppimine ei pea olema kuiv ja igav. “Ükssarviku” filmi tehes pidasime silmas, et see oleks ühtaegu lõbus, haarav kui ka õpetlik. Valminud hariduslikud klipid toovad ettevõtjate muljed ja kogemused veelgi lähemale ja on filmile heaks jätkuks,” sõnas produtsent Tõnu Hiielaid.

Rain Rannu teine mängufilm jutustab kahe iduettevõtja teekonnast “garaažist” Silicon Valleysse. Lugu põhineb enam kui 30 Eesti iduettevõtja kogemusel viimase 15 aasta jooksul. Film jõudis publikuni 2019. aasta septembris ja tõi kinodesse üle 30 000 vaataja. Tänaseks on film rännanud 15 festivalil ja jõudnud sadade eraseansside kaudu rahvusvahelise ettevõtjate kogukonnani. Filmi tele-esilinastus toimub sel laupäeval, 21. novembril, Kanal 2 ekraanil. Kõik soovijad saavad filmi laenutada ka filmi kodulehelt.

“Ükssarviku kooli” haridusprojekt on loodud koostöös investeerimisfondiga Superangel ja selle valmimist toetasid Paxful, Pipedrive, Civitta, Messente, Toggl, Creative Mobile, Adcash, nodeSWAT, Naised Ettevõtluses, KPMG, Topia, Insly, Astrec Invest, sTARTUpday, Fortumo, Southwestern Advantage, Xolo ja Rebelroam.

Ükssarviku kool asub siin: https://www.chasingunicornsmovie.com/kool