"Trollid 2" ("Trolls World Tour", 2020)

Muusikast ja heast tujust pakatav printsess Popi (Saara Pius) ning tema pahuravõitu sõber Haru (Rolf Roosalu) avastavad ühel heal päeval, et maailm on palju kirevam ja ka lärmakam, kui nad seni ettegi kujutasid. Selgub, et nad pole sugugi ainus trollide hõim. Neid on ühtekokku kuus ning need on pühendatud erinevatele muusikastiilidele: funk, kantri, tekno, klassikaline, pop ja rokk. Sellest viimasest hõimust on asunud sõjaretkele Kuninganna Barb (Gerli Padar), et hävitada kõik muu muusika peale roki. Selleks, et päästa maailm ja seda täitev muusika, asuvad Popi ja Haru koos sõpradega külastama kõiki teisi hõime, et ühendada kõigi maade trollid ühtses harmoonias. 2016. aasta kassahiti "Trollid" järg, hoogne muusikaline animaseiklus "Trollid 2" viib vaatajad tagasi pööraselt värvikirevasse maailma, mis on täis muusikat. Oma hääle andsid tegelastele Saara Pius, Rolf Roosalu, Gerli Padar, Indrek Ojari, Märt AVandi jpt.

"Ülo Sooster. Mees, kes kuivatas rätikut tuule käes" (2020)

Dokumentaalfilm ühest mõjukamast eesti kunstnikust Ülo Soosterist, kelle elu ja saatust uurib filmis tema poeg Tenno Sooster. 1924. aastal Hiiumaal sündinud Sooster õppis kunsti Tartus Pallase koolis. Mõned aastad pärast teist maailmasõda saadeti ta nõukogudevastase tegevuse eest vangilaagrisse. 1956. aastal vabanedes naasis Sooster Eestisse, ent kolis peagi Moskvasse, kus temast sai vene avangardi üks keskseid figuure. "Esimeseks nõukogude sürrealistiks" nimetatud legendaarsest kunstnikust rääkiv linateos on üles võetud neljas temaga seotud riigis: Venemaal, Eestis, Kasahstanis ja Iisraelis. Filmi režissöör ja stsenarist on Lilija Vjugina.

"BANKSY. Lindprii kunsti tõus" ("BANKSY and the Rise of Outlaw Art", 2020)

Dokumentaalfilm, mille peategelaseks on maailma kõige kuulsam ja kõige salapärasem kunstnik Banksy. Rangelt võttes on Bristolist pärit Banksy üks Inglismaa tuntumaid kurjategijaid, sest tema looming on tänavail ja ilmub sinna ilma kellegagi midagi kooskõlastamata. Just tema tegi laiade masside hulgas populaarseks tänavakunsti. Kuid kas tänavakunst on üldse kunst? Banksy on vaimukas, provotseeriv, võimukandjate suhtes kriitiline ja heategijaid ülistav. Ent tema nägu ja identiteet on tänaseni saladus.

"Saladus: Julge unistada" ("The Secret: Dare to Dream", 2020)

Romantiline draama, mis põhineb Rhonda Byrne'i bestselleril. Filmi peategelane on lesk Miranda (Katie Holmes, "Batman alustab"), kes kasvatab üksi kolme last. Naise ellu ilmub müstiline mees Bray (Josh Lucas, "Piinatud geenius"). Bray selgitab naisele oma filosoofiat - universum annab sulle kõike, kui vaid oskad seda soovida. See on südantsoojendav film, mis õpetab meile tänulikkust ja lootust ning meenutab tõsiasja, et positiivse mõtlemisega on võimalik ka oma elu positiivses suunas liigutada.

"Tema tumedad ained" ("His Dark Materials", 2020)

Alustab HBO ülipopulaarse fantaasiaseriaali teine hooaeg. Lyra kohtub esimese hooaja lõpus avatud salamaailmas ringi vaadates Williga ja nad asuvad koos uut ja tundmatut kohta avastama. Nõiad astuvad otsustavalt vastu Magisteriumile ja ettekuulutus saab samm sammult tõeks. Telia HBO äpis on vaadatav ka seriaali esimene hooaeg.