1.Patch Adams (1998)

Tõsielulistel sündmustel baseeruv lugu dr Patch Adamsist (Robin Williams), kes pakub alternatiivset ravi vähihaigetele lastele. Muu hulgas on tema ülesandeks lapsi naerutada. Oma uuenduslike meetoditega õnnestub tal meditsiinis revolutsioon käivitada.

2.Tervendaja (The Physician) 2013

See on filmiversioon Noah Gordoni samanimelisest romaanist. Rob Cole (Tom Payne) kaotab harvaesineva haiguse tõttu oma ema. See sunnib teda Pärsias meditsiini õppima, juhendajaks Ibn Sina (Ben Kingsley).

3.Ärkamised (Awakenings) 1990

Ka siin teeb suurepärase rolli Robin Williams. Tegevustik on viidud 1960. aastate lõppu. Neuroloog Malcolm Sayer on otsustanud leiutada ravimi letargilise entsefaliidi vastu. Mõned tema patsiendid näitavadki paranemisemärke, kuid kas ravim sobib kõigile?

4.Neljas korrus ("Planta 4ª) 2003

Neli noormeest on paigutatud haigla neljandale korrusele, kus nad püüavad läbi huumori vähiga toime tulla ning moodustavad südamliku sõpruskonna, et üksteist aidata. Tõeline ülemlaul elule!

5.Kuni luudeni (To the Bone) 2017

Noor anoreksiapatsient (Lily Collins) on otsustanud pöörduda ravile keskusesse, kus elavad samasuguse diagnoosiga haiged. Selgub, et ravi, mida pakutakse, on konventsionaalsusest sama kaugel kui seda teostav arst (Keanu Reeves).