Režissöör Jaak Kilmi sõnul viib film „Jõulud džunglis“ vaataja vihmametsa pööraseid seiklusi otsima. „Film koos reipa tunnuslauluga on justkui suur vitamiinipomm, mis peaks mõjuma värskendavalt ja leevendama igatsust eksootika järele. Ajal, mil reisimisvõimalused on piiratud, saab kinokülastaja pooleteiseks tunniks reisida ekvaatori taha soojale maale, kus taevas sirab lakkamatult päike, lendavad ringi troopilised linnud ja džunglis ootavad uued avastused,“ kommenteeris Kilmi.

Filmi meeleoluka tunnusloo „Jõulusoov“ meloodia ja lätikeelsete originaalsõnade autor on Renārs Kaupers. Eesti keelde tõlkis ja kohandas sõnad Leelo Tungal ning ingliskeelsete sõnade autor on Fred Krieger. Dueti esitavad eesti ja inglise keeles Saara Pius ja Renārs Kaupers.

Näitleja ja laulja Saara Piusi arvates on harjumuspäraste jõululaulude kõrvale uued lood väga teretulnud: „Ma armastan traditsioonilist jõulumuusikat, aga olen seda meelt, et uusi lugusid on samuti juurde vaja. „Jõulusoov“ on väga meeldejääva meloodiaga ja mul on tunne, et see võib meie jõulumuusika playlistidesse jääda ka järgnevateks aastateks,“ lisas Pius.