Filme saab vaadata korraga nii USA kinodest kui ka HBO Max voogedastuskanalilt, vahendab New York Times. HBO Max kasutajatel on korraga ligipääs kõigile 17-le planeeritud esilinastusele. Kõikide filmide tootmine läks kokku maksma umbes miljard USA dollarit.

Warner Bros. omanikfirma WarnerMedia selgitab, et kõik filmid lastakse korraga välja just koroona pandeemia tõttu. Isegi, kui suudetakse välja tulla mõjuvõimsa vaktsiiniga, siis Warner Bros. juhid ei usu, et kinode olukord enne järgmist sügist taastumise märke näitama hakkab.

"Teame, et uus sisu on kinode vereringe, kuid peame selle tasakaalustama reaalsusega, et enamik USA filmiteatreid töötab kogu 2021. aasta jooksul tõenäoliselt piiratud võimsusega," selgitas Ann Sarnoff, WarnerMedia Studios tegevjuht. "Saame oma partnereid toetada maailmatasemel filmide kindla vooluga, andes samas ka kinohuvilistele, kellel ei pruugi olla juurdepääsu teatritesse või kes pole veel valmis kinodesse tagasi pöörduma, võimalus näha meie hämmastavaid 2021. aasta filme." Sarnoffi sõnul on tegu lihtsalt ühe äärmiselt unikaalse aastaplaaniga.

Paljude hinnangul pole selline lahendus aga kuigi tark, sest publik, kes on harjunud nüüd filme kohe nägema, ei taha tulevikus enam leppida olukorraga, mil kinodel on 90 päeva eelisõigust.

"Meie sisu on äärmiselt väärtuslik, kui see niisama lihtsalt riiulil ei istu," toob välja Jason Kilar, WarnerMedia Studios tegevjuht. "Usume, et just sellise lahendusega teeme rõõmsaks oma fännid, kinod ja teised partnerid."

Väljaspool USAd esilinastuvad filmid traditsioonilisel viisil, sest HBO Max on hetkel saadaval veel vaid USAs. Lisaks ülal nimetatud filmidele on oodata veel filme nagu "The Little Things", "In the Heights", "Cry Macho", "The Conjuring: The Devil Made Me Do It" ja "Sopranos" eellugu "The Many Saints of Newark".