Priit Pääsukese "Öölapsed" jõuab 18. detsembri asemel kinodesse 22. jaanuaril. "Paraku näitavad kinokülastuste numbrid, et viimasel kuul suurenenud viiruse leviku riski ja 50% istekohtade piirangu tõttu käiakse kinos ettevaatlikumalt," tõdes l evitaja Katre Valgma ERRile ja rõhutas, et filmi autorite ning levitaja ühine soov on tuua film kinodesse ajal, millal seda saab nautida suurem publik.

Peeter Simmi uus mängufilm "Vee peal" esilinastus küll juba Pimedate Ööde filmifestivalil, kuid kinodesse jõuab film alles 5. veebruaril. "Saalid on praegu tühjad ja peaks andma inimestele võimaluse filmi vaadata," ütles produtsent Marju Lepp ja sõnas, et filmi peaksid saama tulla vaatama ka need, kes on praegu haiged või isolatsioonis.

Esilinastuskuupäevi nihutasid ka "Eesti matus" ja "Soo", mis jõuavad vaatajate ette vastavalt 19. veebruaril ja 19. märtsil. Produtsent Tanel Tatter kinnitas aga, et need olid tegelikult ka nende esialgsed kuupäevad. "Me olime lihtsalt tublimad ja mõtlesime, et tuleme siis natukene varem, aga nüüd otsustasime ikkagi niiviisi."

Loe pikemalt ERRist SIIT.