Filmi tegemist dokumenteeriv kaadritagune videolõik paljastab, kuidas džunglis lumesadu tekitati, millised ootamatud eksootilised rekvisiidid kasutusele võeti ja kuidas näitlejatele kogu keha katvad tätoveeringud maaliti. Lisaks saab videost viiteid sellele, millised seiklused lapsi džunglis ees ootavad ja kuidas Indoneesia hõimurahvas hingede päeva tähistab.

Režissöör Jaak Kilmi sõnul toodi värske jõulufilm kinodesse, et pakkuda publikule jõulurõõmu ja põnevat meelelahutust: „Praegusel ajal, mil lõunamaale reisida ei saa, on kindlasti nii lastel kui ka täiskasvanutel igatsus eksootika järele – film „Jõulud džunglis“ püüab seda kompenseerida. Kaadritagune video jutustab sellst, kuidas me filmi kõige maagilisimaid hetki lõime,“ kommenteeris Kilmi.

Filmikunstnik Katrin Sipelgas meenutab Indoneesias toimunud filmivõtteid: “See oli ühtpidi eksootiline kultuurielamus, aga mulle kui filmikunstnikule ka põnev väljakutse. Üsna lühikese ajaga sai aga selgeks, et kohalikest koosneva kunstimeeskonna puhul on tegemist ülimalt püüdlike inimestega, kes olid valmis magamata 24/7 töötama ja stardivalmis juba enne ülesande saamist,“ kiitis Sipelgas. Üks suurtest väljakutsetest oli džunglis lumesaju tekitamine, sest see pidi filmiloos ka loogiline tunduma. „Märkasime, et džunglis on kõrged puud, millel rippusid pikad puuvillase sisuga kuprad. Kogusime paraja hulga neid vilju kokku ja lasime tõstuki ja ventilaatori abil valgetel kiududel langeda justnagu lumi. Nii saavutasime efekti justkui sajaks lund nii, et see tundub ka usutav ja loogiline,“ kirjeldas Sipelgas lahendust keerukale olukorrale.

Produtsent Evelin Penttilä tunneb, et publik on filmi hästi vastu võtnud: „Meil on väga hea meel, et juba ligi kümme tuhat inimest on saanud koos filmi peategelaste Paula ja Akhimiga Indoneesias rännata. Pikk koolivaheaeg on veel ees ja kogu perega kinos seiklusfilmi vaatamine on üks viis lõbusasti aega veeta. Ehkki koroonaviiruse levik välistab rahvarohked kogunemised, on kinod ikkagi avatud ja enamasti on võimalik kontaktivaba kinokülastus,“ kinnitas Penttilä.

Kohustuslik näomaski kandmine ning hajutatud istekohtade jaotus teeb kinodest turvalise koha meelelahutuse tarbimiseks. Lisaks puhastatakse peale igat seanssi kinotoole ja iga tunni järel iseteenindusala. Paljudes kinodes võimaldatakse kontaktivaba filmielamust tänu iseteeninduskassadele ja käte desinfitseerimisvahendid on kõikjal kättesaadavad.

Taustainfo:

Indoneesias filmitud seiklusfilmi ”Jõulud džunglis“ tegevuspaik on eksootiline vihmamets, kuhu satuvad omapäi rändama 10-aastased Paula ja Akhim. Filmi peategelane Paula kolib kogu perega troopilisele lõunamaale, kus neil tuleb harjuda uue ja põneva keskkonnaga. Paulale tuleb aga üllatusena tõsiasi, et tema uues kodupaigas ei tähistatagi jõule. Lisaks selgub, et võõrapärane elustiil ja isa uus töö tekitavad perekonnas palju pingeid. Paula uus sõber Akhim teatab, et kusagil džunglis elab šamaan, kes võib täita kõik Paula jõulusoovid. Nii algabki laste seiklusterohke retk džungli sügavustesse.

Filmi peaosalise Paula rollis astub üles Läti näitleja Rebeka Šuksta, tema ustavat sõpra ja teejuhti Akhimi mängib Indoneesia poiss Brydden Fablo Escobar. Filmis teevad keskkonnakaitsjate rollis kaasa armastatud Eesti näitlejad Saara Pius ja Pääru Oja ning ootamatus rollis astub üles Tõnu Kark.

„Jõulud džunglis“ on dubleeritud eesti keelde ja vene keelde. Filmi eestikeelses versioonis annab peaosalisele Paulale hääle „Sipsiku“ filmist Anuna tuttav Elo-Mirt Oja. Akhimi häält dubleerib Nils Jaagup England, kes teeb kaasa Jaak Kilmi järgmises lastefilmis „Tagurpidi torn“. Eesti vaatajate jaoks on filmitegelastele oma hääle andnud veel Anti Kobin (Paula isa), Hilje Murel (Paula ema), Liisa Saaremäel (Paula õde Kata), Rauno Kaibiainen (Akhmi isa), Tõnu Kilgas (kaevanduse äriboss), Mart Toome (paadimees Pak Ibu) ja mitmed teised.

Kogupere seiklusfilmi “Jõulud džunglis“ režissöör on Jaak Kilmi („Sangarid“ ja „Sigade revolutsioon“), stsenarist Lote Eglīte. Filmi operaator on Aigars Sermukšs ja kunstnik Katrin Sipelgas.

Filmi tootja on Locomotive Studio (Läti), produtsent Roberts Vinovskis ja kaastootja Stellar Film (Eesti), kaasprodutsent Evelin Penttilä. Filmi valmimist on toetanud Läti Riiklik Filmikeskus, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja TV3. Filmi levitab ACME Film.