1. "Parasite"


"Parasite" on loodud režissööri poolt, kelle mänguline loomingulisus naudib kõige enam publikuga sõbrunemist, et neilt siis kõige ootamatumal hetkel vaip alt ära tõmmata.

Filmi keskmes on neljaliikmeline perekond, kellest mitte ühelgi ei ole tööd. Kui perepoeg aga viimaks inglise keele õpetajana töö saab, hakkab ta välja mõtlema süsteeme, kuidas ka teistele tööohad leida. Sellega kaasneb aga mitu äärmiselt ebameeldivat üllatust.

2. "Jojo Rabbit"


Kui hakata mõtlema, et milline oleks üks kõige leidlikum komöödia, siis ei tule kindlasti pähe 10-aastane natsipoiss, kelle kujuteldavaks sõbraks on Hitler isiklikult. Kuigi äärmuslike vaadetega poisike elab läbi nii mõnegi hirmnaljaka seikluse, siis ometi oli autoritel varuks üks sügavalt raputav üllatus, mis ka poisi maailma igaveseks muudab.

3. "Shirley"


Film põhineb kirjanik Shirley Jacksoni suisa geniaalsel loomingulisuse, mis paratamatul ka ta elu üsna seikluste rohkeks muutis. Shirley ja ta abikaasa lähevad ajutiselt peatuma tuttavate majja, kelle naissoost poolega kirjanikul kirglik, romantiline ja sügavalt hingeline side tekib. Kõik ei ole siiski aga nii meelikütkestav ja maagiline, kui esmapilgul tundub.

4. "Portrait of a Lady on Fire"


Läbi kunstniku Marianne silmade saavad vaatajad tuttavaks krahvinna tütre Heloise'iga, kui Marianne tema veatutest, kuid tõsistest näojoontest võrratuid pilte hakkab maalima. Marianne ja Heloise on täielikud vastandid ning ei lähe kaua, kuni selgub, et naised on üksteise jaoks suisa loodud.

Maskide tipphooajale on film ideaalselt sobilik, sest suur roll on seal just silmadel, millest vaatajad nii mõndagi välja peavad lugema.

5. "Lovers Rock"


Filmi sündmustik leiab aset Lääne-Londonis 80ndate alguses, kui mustanahalised inglased, keda valgete seltskonda tihti ei oodatud, üksteise kodudes meelikütkestavaid pidusid korraldasid. Muidugi satub filmi keskmesse ka üks noorpaar, kelle tunded ja pidevalt vahetuvad rollid omavahelise suhte arenemise keeruliseks, kuid põnevaks teevad.

6. "I'm Thinking of Ending Things"


"I'm thinking of ending things" on lause, mida noor naisterahvas iseendale korduvalt üle ütleb, lootuses, et nendega kaasneb lõpuks see sügav tähendus, mida ta väga oodanud on. Naine pole veel kuigi kindel, mis see on, mida ta lõpetada soovib. Kas see on elu? Või on hoopis suhe?

Noore naise elus olevad keerulised suhted ja olukorrad hakkavad vaatajate ees lahti rulluma nagu üks äärmiselt ebameeldiv, kuid naelutav vaatemäng, millelt pilku kuidagi kõrvale ei õnnestu pöörata.

7. "Uncut Gems"


Pole vast uudis, et Adam Sandleri tegelaskujud on alati natuke isekad, lapsiku naiivsusega ja taltsutamatute emotsioonidega tüübid, kellest lihtsalt õhkub ükskõikset mehelikkust.

Filmis mängib Sandler Howard Ratner, hasartmängu sõltlasest juveliiri, kelle läbielamised mängivad oskuslikult vaatajate empaatia, tülgastuse ja haletsusega.

8. "Vitalina Varela"


Filmi pealkiri tuleb peategelast kehastanud näitlejast, kelle elulugu sündmustik järgima hakkab. 80ndatel lahkus Varela abikaasa kodust ning lubas, et kui on Portugalis piisavalt raha teeninud, siis tohib naine talle järgneda.

Ootamatult abikaasa aga sureb ning film näitab, kuidas Varela oma eluga ning abikaasa lahkumisega võõras linnas toime peab hakkama tulema.

9. "The Assistant"


Tegu on kohutava, kuid vastupandamatu psühholoogilise põnevikuga, mille keskmes on äsja lahutanud Jo, kelle õnneks avaneb tal võimalus kolida oma parima sõbra majja peaaegu tasuta. Kõige uuenduslikumat nutikodu hoiab üleval aga Electraks kutsutud assistent, kelle käsutada on kõik, isegi küte ja tuled.

Peagi hakkab aga elu üle kontrolli saanud assistent meelt muutma ning tegema kõik selleks, et majaelanike elu täielikult hävitada.

10. "And Then We Danced"


Filmi keskmes on oma oskustega juba legendaarseks saanud tantsupaar Merab ja Mary, kelle hoole tõmbab pidurit uus tantsija Irakli. Maskuliinse välimusega, kui äärmiselt kergete jalgadega noormees köidab kohe Merabi tähelepanu ning ei lähe kaua, et ka kirg ja iha tekkima hakkaksid.