"Tenet" ("Tenet", 2020)

USA ulmemärul, mis on osaliselt Tallinnas üles võetud ja kus lööb väiksemates rollides kaasa hulk Eesti näitlejaid. Tipprežissöör Christopher Nolani ("Pimeduse rüütel") loodud võimas vaatemäng painutab aja ja ruumi reegleid ning viib vaatajad pöörasele rännakule läbi eri kontinentide. Filmi nimetut Peategelast mängib John David Washington ("BlacKkKlansman"). Talle antakse vaid üks sõna, "Tenet", mille abil peab ta asuma võitlusse mitte üksnes iseenda, vaid kogu maailma ellujäämise nimel. Kellega, kuidas ja miks see võitlus toimub, ei tea veel ka ta ise... Filmi teistes osades mängivad sellised staarid nagu Robert Pattinson ("Videviku" saaga), Elizabeth Debicki ("Everest"), Kenneth Branagh ("Mõrv Idaekspressis") jt.

"Kollane Rose" ("Yellow Rose", 2019)

Auhinnatud muusikaline draama. Rose on ilma elamisloata 17-aastane filipiini juurtega tütarlaps, kes elab Texase väikelinnas. Neiu on andekas laulja ning ta unistab karjääri tegemisest kantrimuusika vallas. Kuid tema senine elu kukub kokku, kui immigratsiooniametnikud võtavad ta ema vahi alla. Rose on sunnitud põgenema Austinisse. Kuigi eneseotsingud suures võõras linnas on rasked, on Austin on ka tõeline kantrimuusika Meka.

"Leonhard Lapin. Protsess" (2020)

Dokumentaalfilm legendaarsest arhitektist ja kunstnikust Leonhard Lapinist. Mässumeelne ja loominguline mees on pärit Räpinast. 1960ndate teisel poolel alustas ta arhitektuuriõpinguid. Lapinist kujunes avangardist, kelle looming on väga mitmekülgne, ulatudes graafikast happeningideni ja luulest arhitektuurini. Mõistagi käivad tema vastuolulise isiksusega kaasas nii konfliktid nõukogude korraga kui emotsionaalsed inimsuhted. Film annab sissevaate nn Tallinna kooli arhitektide kujunemisloosse.

"Keelepäästja" (2020)

Inspireeriv dokumentaalfilm, mis esilinastus PÖFFi Balti võistlusprogrammis. Eestlane Indrek Park on tegelenud indiaani keelte uurimisega üle kümne aasta. Mees kirjutab üles Missouri jõe ääres elavate mandanite keelt. Temast sõltub terve keele saatus, kuna selle viimane kõneleja, eakas Edwin, on viimane mandani keele oskaja maailmas. Indrek tahab keelt mitte üksnes jäädvustada, vaid soovib selle ka kohalikele amerikaniseerunud indiaanlastele selgeks õpetada. Mõistagi seab suuremahuline töö Pargi aga valiku ette, mil määral tuleb keele päästmise nimel oma eraelu ohvriks tuua.

"Mees, kes valmistub homseks" ("The Tomorrow Man, 2019)

Draama. Ed Hemsler (John Lithgow, "Tähtedevaheline") on üksildane vanem härra, kes veedab oma aega varudes esmatarbekaupu ja valmistudes katastroofiks, mida ei pruugi kunagi tulla. Ronnie Meisner (Blythe Danner, "Kohtumine äiaga") on aga üksildane vanem daam, kes ei ole siiani toibunud oma tütre surmast. Nii kohtuvadki mees, kes elab tulevikus ja naine, kes on oma mõtetega minevikus. Kas neil õnnestub saada kokku olevikus ja leida armastus? Vaata filmi tasuta.