Disney on viimastel aastatel teinud uued versioonid nii „Aladinist", „Lõvikuningast", „Kaunitarist ja koletisest" kui ka teistest vanadest hittidest. Sellisel puhul tekib alati küsimus, mil määral jääda truuks armastatud loole ning mil määral pakkuda uut ja huvitavat lähenemist.

Dumbo ei räägi endiselt

Üks põhiküsimus, mida lavastajad uue filmi kohta kuulsid, oli: kes Dumbo häält teeb? Tundub, et enamik inimesi mäletab 1941. aasta versiooni valesti. Mõned loomad-linnud nagu hiir ja varesed rääkisid ning isegi laulsid, kuid Dumbol endal polnud seal ühtegi repliiki. See jäi nii ka uusversioonis.

Uued tegelased

1941. aasta originaal oli kõigest 64 minutit pikk ning keskendus peaaegu täielikult väiksele elevandile. 2019. aasta „Dumbo" on tund ja 52 minutit ja see oleks liiga pikk aeg loo ainult elevandi perspektiivist jutustamiseks. Pealegi ei tahetud korrata seda, mida on juba tehtud. Uus versioon toob loosse rohkem inimtegelasi. Põhirolli mängivad endine tsirkuseartist ja I maailmasõja veteran Holt Farrier (Colin Farrell) ning tema kaks last, kes tsirkuses Dumbo eest hoolitsevad. Samuti teeme tutvust antikangelase V.A. Vandeverega (Michael Keaton), kes on konkureeriva meelelahutuskeskuse omanik. Tsirkuse omanik ja etenduste juht on olemas nii vanas kui uues versioonis, viimases täidab seda rolli armastatud näitleja Danny DeVito.

Rassistlike stseenide kaotamine

60 aastaga on ühiskonnas ja filmitööstuses palju muutunud ning mitmeid originaalis olnud stseene ei peeta enam sündsaks. Näiteks Dumbo jõi seal kogemata šampust ja hakkas seejärel hallutsinatsioone nägema. 1941. aasta „Dumbos" esinesid mustad varesed, kes kehastasid toonaseid afroameeriklaste stereotüüpe ning rääkisid ja laulsid neile omases kõnepruugis. Lisaks olid animatsioonis tumedanahalised lihttöölised, kes laulsid diskrimineerivaid laule. Kõik need stseenid loomulikult kaotati. Kogupere fantaasiafilm „Dumbo" (2019) esilinastub sel laupäeval, 9. jaanuaril kell 20.00 telekanalil TV3 Film, mida näeb teleteenusepakkuja Home3 või suuremate kaablioperaatorite vahendusel.