"Mulan" (2020)

Disney stuudio loodud seiklusfilm. Kuulsa sõdalase tütar Mulan on hakkaja ja sihikindel neiu. Tema kodumaad ehk Hiina keisririiki ründavad vaenlased ja iga majapidamine peab riigi kaitseks saatma sõtta ühe mehe. Kuna Mulani isa on juba vana ja põdur, otsustab neiu end meheks maskeerida ja läheb tema asemel armeesse. Mulanist saab hiilgav sõdalane, ent tütarlaps peab pidevalt elama hirmuäratavas teadmises, et tema suur saladus võib ilmsiks tulla.

"Salaaed" ("The Secret Garden", 2020)
Fantaasiaküllane koguperefilm. Kui 10-aastase Mary vanemad surevad, saadetakse ta oma range onu Archibaldi juurde uhkesse mõisamajja elama. Üksildases maakohas avastab tüdruk aga hulganisti perekonnasaladusi. Ta leiab keelatud majatiivast üles ratastooli aheldatud noore sugulase. Üheskoos lähevad avastama saladuslikku aeda, milles peituvad maagilised üllatused muudavad igaüht, kes sinna satub... Mängivad Dixie Egerickx ("Patrick Melrose"), Colin Firth ("Kuninga kõne"), Julie Walters ("Mamma Mia!") jt.

"Ikka üles" ("The Climb", 2019)

USA draamakomöödia. Kyle ja Mike on parimad sõbrad, kelle suhe saab ränga hoobi hetkel, kui Mike magab Kyle'i kihlatuga. "Ikka üles" on ootamatute pööretega lugu kahe mehe sõprusest, mis sisaldab nii naeru, südamete murdumist kui raevukat vihkamist. Film jälgib semude elusid läbi paljude aastate, mis toovad endaga kaasa kaotusi ja võite, üksildust ja armastust, ja lõpuks ehk isegi täiskasvanuks saamist.


"Narkomemm" ("La daronne", 2020)

Krimikomöödia. Tagasihoidlik Patience (Isabelle Huppert, "Elle") töötab narkopolitseis araabia keele tõlgina. Naine vahendab uurijatele pättide omavahelisi vestlusi. Ühel hetkel otsustab ta aga ise narkoärisse siseneda. Naine kasutab osavalt ära politseist saadud siseinfot ja hakkab elama topeltelu. Töö juures halli hiirekesena paistvast Patience'ist saab Narkomemm, keda tuntakse kriminaalide seas bravuurika kanepiärikast araablannana.

"Kallis Poiss" ("Honey Boy", 2019)

Paljukiidetud draama, mis võitis žürii auhinna Sundance'i filmifestivalil ja parima linateose auhinna Londoni filmifestivalil. Autobiograafilise stsenaariumi autor on üht peaosa kehastav näitleja Shia LaBeouf ("Transformerid"). Ta püüab filmis lahendada problemaatilist suhet oma isaga - kehastades ise isa rolli ja lastes noorematel kolleegidel mängida iseennast ehk andekat lapsnäitlejat. See on omalaadne ja kaasahaarav linateos, mis kasutab kunsti ravimina ning kujutlusvõimet lootuse allikana. Vaata filmi tasuta.