"Eks ma muidugi lugesin üht ja teist sellel eesmärgil lisaks. Ajalugu on mind ikka huvitanud, samuti need rahvad, kes siit on üle käinud," tõdeb ta. "Aga ei tasu ära unustada, et see on ikkagi sari ega pretendeeri sajaprotsendilisele ajaloolisele tõele."

Ta ei oska päris täpselt hinnata, kui palju oli võtetel kasu tema teatrikooli aegsetest lavavõitluse praktikast, sest viikingit kehastades oli siiski olulisim omandada usutav kirve käes hoidmise viis ning see tuli talle uudsena. "Lavakoolis olid mul väga head lavavõitluse õpetajad Rein Oja ja Indrek Sammul, neile olen muidugi tänulik," märgib ta.

Netflixi sarja "Viikingid" võtted on parasjagu pausil ning jätkuvad eeloleval kevadel. Pääru Oja möönab, et selles osalemisega kaasneb loomulikult keskmisest suurem tähelepanu Eesti publiku poolt. "Aga ega see nüüd nii suur ka ei peaks olema," lisab ta tagasihoidlikult.

Pääru Oja kehastab sarjas Arne Gormssoni nimelist karakterit ja teda saab näha sarja 24 episoodist kümnes. Seriaalis teevad kaasa Laura Berlin, Sam Corlett, Bradley Freegard, Frida Gustavsson, Caroline Henderson jt.