"Antebellum: Väljavalitu" ("Antebellum", 2020)

Hirmuäratav õuduspõnevik. Filmi peategelane on edukas kirjanik Veronica Henley (Janelle Monáe, "Kuuvalgus"). Ta on lõpetamas oma uut raamatut tutvustavat ringreisi, et seejärel sõita koju abikaasa ja tütre juurde. Kuid üleöö kõik muutub. Naine satub õõvastavasse paralleelreaalsusesse, kus ta seisab silmitsi mineviku deemonitega. Veronica peab end ümbritseva müsteeriumi lahendama enne kui on liiga hilja.

"Inimjaht" ("The Hunt", 2020)

Õuduspõnevik. Kaksteist võõrast ärkavad üles keset lagendikku. Neil pole õrna aimugi, kus nad on või kuidas nad sinna sattusid. Peagi selgub, et internetis on käivitatud julm mäng, mille käigus jahitakse spordi ja lõbu eesmärgil inimesi. Satiirilises võtmes lool on aga varuks veel hulganisti väga ootamatuid ja üllatavaid süžeepöördeid… Mängivad Hilary Swank ("Miljoni dollari tüdruk"), Ike Barinholtz ("Suitsiidisalk"), Wayne Duvall ("Lincoln") jt.

"Sõda vanaisaga" ("The War With Grandpa", 2020)

Komöödia. Eakas Ed (Robert De Niro, "Kohtumine äiaga") ei saa enam omapäi hakkama. Et teda mitte vanadekodusse panna, võtab tütre pere ta enda juurde elama. Ent see tähendab, et Edi lapselaps Peter (Oakes Fegley, "Minu sõber lohe") peab oma toast välja kolima. Poiss hakkab oma sõprade abiga vanaisa vastu igasuguseid riukaid sepitsema, et too minema peletada. Selgub aga, et Ed pole mingi nõrguke – ta alustab koos teiste vanameestega koolipoiste vastu täiemahulist sõda! Teistes osades Uma Thurman ("Kill Bill"), Christopher Walken ("Pulp Fiction") jt.

"Erakordne härra Rogers" ("It's a Beautiful Day in the Neighbourhood", 2019)


Oscarile ja Kuldgloobusele kandideerinud eluloodraama, mille peaosas särab Tom Hanks ("Forrest Gump"). On aasta 1998. Ajakirjanik Lloyd Vogel on tuntud oma küünilise ja terava sule poolest. Ta saadetakse intervjueerima kuulsat laste telesaadete juhti Fred Rogersit. Ajakirjanikule tundub esialgu, et see ülesanne on allpool tema taset ning ta läheb intervjuud tegema üsna vastumeelselt. Kohtumine siira mehega muudab Vogelit aga hingepõhjani, ta hakkab elu uue nurga alt nägema ja õpib Rogersi abil empaatia, headuse ja väärikuse olulisust. Vaata filmi tasuta.

"Elujanu" ("Dallas Buyers Club", 2013)


Reedel, 05.02, kell 23:00 näitab Inspira telekanal kolm Oscarit (sealhulgas parima meespeaosa ja meeskõrvalosa Kuldmehikesed) võitnud suurepärast eluloofilmi. Draama keskmes on jonnakas Texase lihttööline Ron (Matthew McConaughey, "Wall Streeti hunt") – mees, kes joob, tõmbab narkotsi ja murrab naisi nii kuis jaksab. Kuid ühel hirmsal päeval diagnoositakse tal HIV ja teatatakse, et tema eeldatav eluiga on vaid üks kuu. Ron aga kihutab Mehhikosse ning viib end kurssi alternatiivsete ravimitega, mida ta USAsse smugeldama hakkab. Ta elab veel aastaid ja aitab paljusid, kes sama haiguse käes kannatavad. Filmi lavastajaks on Jean-Marc Vallée ("Café de Flore"), McConaughey kõrva säravad Jared Leto ("Kaklusklubi") ja Jennifer Garner ("Juno").