Festival leiab aset 18.-21. augustil 2021. Festivali keskuseks on Eesti Kunstiakadeemia, kus toimuvad filmiseansid, töötoad, loengud ja kohtumised autoritega. Ülikooli ümbrusesse jäävad mitmed teised linastuspaigad, atraktiivne ja arenev Põhja-Tallinn, linna parimad kohvikud ja peokohad. Animist toob sundimatus õhkkonnas kokku animahuvilised ja filmitegijad, loob võimaluse vahetada mõtteid ja genereerida ideid.

“Eestis on märkimisväärne animatsiooniajalugu, püsiv riiklik tootmistoetus, mitmed tegevstuudiod ja rahvusvaheline animatsioonikoolitus. Paraku pole meil olnud sõltumatut animatsioonile pühendatud festivali, mis koondaks rahvusvahelist animakogukonda, väärtustaks animatsiooni kui kunstiliiki ja toimiks atraktiivse turundus-sündmusena nii linna kui kogu riigi jaoks. Seega otsustasime kutsuda ellu festivali Animist Tallinn. Programmi teljeks on rahvusvaheline võistlusprogramm, mille raames on võimalik vaadata ära maailma lühianimafilmide paremik,” kommenteerib festivali vajalikkust uue festivali kunstiline juht Priit Tender.

Festival kutsub igal aastal külla mõne teise eluvaldkonna esindajaid, selleks et üksteist inspireerida, avardada oma piire ja kavandada võimalikku koostööd. 2021. aasta festivali teema on animatsioon ja antropoloogia. Koostöös Tallinna Ülikooli sotsiaalantropoloogia osakonnaga pannakse kokku filmiprogramm ja arutletakse teemadel nagu reisimine, identiteedi varjamine, keha, animism. Eriprogrammi täpsem kava ja külalisesinejad selguvad kevadel 2021.

Festivali ajaks avatakse EKA galeriis animatsioonialane kunstinäitus pealkirjaga „Maailma vaated” („Views of the World”). Näituse kuraatoriteks on pikaaegne Hollandi Animafilmifestivali juht Gerben Schermer ja Küprose Animafilmifestivali juht Yiorgos Tsangaris. Lisaks EKA-le on festivali partneriks Kai Kunstikeskus, mis avab oma kinosaali festivali programmidele.

Kuna 20. augustil möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest, siis tähistab Animist seda suursündmust eriseansiga “Joon on Vaba” EKA katuseterrassil. Festivalist ei jää kõrvale ka pered ja lapsed. Lastele toimuvad festivali teemaga haakuvad linastused ning töötoad.

Filmide esitamine festivali programmidesse algas 1. veebruaril.

Festivali korraldab MTÜ Animist Tallinn.

Lähemalt festivali kohta kodulehel.