Sügishooajal Inspira vaatajate südamed võitnud Heleri Hanko on tagasi matkaradadel ning sel korral võtab ta ette Eesti pikkuselt teise matkaraja Penijõe-Aegviidu-Kauksi suunal.

Selleks tuleb jalgsi läbida ühtekokku 614 kilomeetrit ning ekstreemseks muudab ettevõtmise asjaolu, et matkaraja läbimine toimub aasta kõige külmemal kuul ehk veebruaris.

Talvekülma ja heitlikku ilma trotsides läbitakse taaskord kauneid kodumaa paiku ja RMK lõkkekohti. Matkateele jäävad sel korral Matsalu rahvuspark, lummav põhjarannik, mahajäetud kaevandused ning lõpuks ka Peipsi järve kallas.

Et televaatajaid julgustada ja inspireerida, on taas oodata saatesse erinevaid külalisi, kellest mõned proovivad Heleriga looduses ka talvekülmas ööbida. Külaliste nimekirjas on Aleksei Turovski, Romet Vaino (Metaloodus), Tuuli Rand, Sandra Raju, Gita Siimpoeg ja mitmed teised.

Inspira kanali originaalsarjale „Rabaradpidi: Talvematk“ saab kaasa elada alates 3. aprillist. Saadet näeb laupäeviti algusega kell 19:00 Inspira kanalis.