"Ott Tänak: The Movie" (2019) Kodumaised vaatajarekordid purustanud linalugu spordimaailma superstaarist Ott Tänakust. Film pakub haruldase sissevaate sellesse, kuidas üks lihtne, kangekaelne ja häbelik Saaremaa poiss sai maailma üheks kiiremaks rallipiloodiks. Tänaku elust ja karjäärist, kõrghetkedest ja madalseisudest, räägivad avameelselt nii sportlane ise, tema lähedased kui ka kolleegid. Vaatajal avaneb harukordne võimalus elada maailma eri paigus kaasa mehe närvesöövatele pingutustele võita WRC-sarja maailmameistritiitel.

"Süüdlane" ("The Guilty", 2018) Ülimalt kaasahaarav Taani põnevusdraama, üks Euroopa 2018. aasta tippfilmidest, mis võitis ihaldusväärseid auhindu festivalidel üle kogu maailma. Endine politseinik Asger Holm (Jakob Cedergren, "Submarino") töötab häirekeskuses dispetšerina. Ta võtab vastu hädaabikõne röövitud naiselt. Kui kõne katkeb, algavad naise ja tema röövijate otsinguid. Asger peab kuidagi ohtu sattunud naise päästma, kuid tema ainus abivahend on katkendlik telefoniside.


"Kuldsed hääled" ("Golden Voices", 2019) Hulga auhindadega pärjatud südamlik Iisraeli draama. Victor ja Raya Frenkel on Nõukogude Liidu filmidublaaži "kuldsed hääled". Nad loevad sisse pea kõik läänest sinna liikunud filmid. Pärast Nõukogude Liidu kokkukukkumist otsustavad Frenkelid Iisraeli emigreeruda. Neil on uues riigis aga raske tööd leida. Pensionieale lähenev naine võtab vastu ainsa talle tehtud tööpakkumise. Erootikatelefoni liinile vastamine paneb ta pidevalt naljakatesse, ebamugavatesse ja absurdsetesse olukordadesse.

"Teenijanna lugu" ("The Handmaids Tale") Neljapäeval, 04.03, kell 22:00 algab Inspira telekanalis põneva ulmeseriaali "Teenijanna lugu" kolmas ja seni kõige värskem hooaeg. Aprilli alguses stardib aga juba neljas verivärske hooaeg. Seriaal jutustab loo düstoopilisest ühiskonnast läbi teenijanna Offredi silmade. Gileadi vabariigis on õiglus ja vabadus vaid üksikute inimeste privileegid ja paljude naiste rolliks on jäetud vaid võõraste laste ilmale toomine. Teenides ühes sellises ellitperekonnas, õpib Offred süsteemi seespoolt tundma ja riskib reegleid murdes korduvalt oma eluga.

"Kullapalavik" ("The Gold Rush", 1925) Üks Charlie Chaplini ("Moodsad ajad") kuulsamaid ja populaarsemaid filme. 1925. aastal valminud komöödia kandideeris kahele Oscarile. Linaloo peategelast kehastab taaskord filmi režissöör ja stsenarist Chaplin ise. Sel korral läheb ta seiklema legendaarsesse Klondike'i piirkonda, lootuses leida sealt kulda. Mehike satub oma kullaotsingute käigus kõikvõimalikesse sekeldustesse. Ent oma teel leiab ta ka armastuse – kauni tantsijanna nimega Georgia. Vaata filmi tasuta filmiriiulis, millest leiad ka teise Chaplini meistriteose "Väikemees" ("The Kid").