"Suvi '85" ("Summer of 85", 2020)

Prantsuse tipprežissööri François Ozoni ("Kaheksa naist") lavastatud meisterlik draama. 16-aastane Alexis läheb Normandia rannikul paadiga ümber. Teda läheb ennastunustavalt päästma mõned aastad vanem David. Noortest saavad lähedased sõbrad, kes seiklevad, lõbutsevad, käivad pidudel ja kihutavad mootorrattaga. Alexis armub Davidisse, kuid peagi tulevad mängu tüdimus, armukadedus ja viha… Film oleks pidanud esilinastuma 2020. aasta Cannesi filmifestivalil, mis pandeemia tõttu ära jäi.

Von Krahli eepos "Jaik"

Ulmelise loo teljeks on eeldus, et täna Eestis eksisteerivad algatused, nagu geenivaramu, e-residentsus, uuemad teadussaavutused ja startupid õnnestub ühendada ning aastaks 2039 on Eesti rahvastik e-residentide abil kasvanud 30 miljonini. Ühiste pingutustega on loodud kõigest sellest rahvuslikku eetost kandev hüperportaal Jaik peakorteriga Tallinnasse kolitud Eesti Rahva Muuseumis. Google emaettevõte on valmis alla kirjutama maailma ajalugu muutvale koostöölepingule eestlaste ükssarvfirmaga. Seda aga saboteerivad masinapurustajad-neoludiidid, kelle naiivsete üleskutsete taga peitub sügavam kurjus, mida koordineerib äärmuslik norrakas Vidar. Kriis lööb mõra firma juhtkonda ning pinnale tõuseb vastikuid saladusi. Tegevjuht Peeter teeb jalustrabava ülestunnistuse. Idee ja lavastus: Peeter Jalakas. Eepiline audiovisuaalne teos on jagatud neljaks osaks.

"Elu on selline" ("Breakable You", 2017)

USA draamakomöödia. Eleanor Weller on terapeut, kes ei tule iseenda elus toimuvate muudatustega hästi toime – lahutus ja ebastabiilne tütar on naise elu pea peale pööranud. Eleanori eksmees Adam on aga kunagine paljulubav näitekirjanik, kelle karjäär ei taha kuidagi edeneda. Ühel päeval satub Adami kätte varalahkunud sõbra kirjutatud käsikiri, mis võib mehe elu kardinaalselt muuta… Mängivad Holly Hunter ("Klaver"), Cristin Milioti ("Wall Streeti hunt"), Alfred Molina ("Šokolaad") jt.

"Põgenemise rütm" ("Baby Driver", 2017)

Andekas ja noor põgenemisautojuht (Ansel Elgort) summutab muusikaga müra, et oma töös parim olla. Unelmate tüdrukut (Lily James) kohates näeb Baby võimalust kuritegelik elu selja taha jätta ja uut alustada. Kui teda aga sunnitakse krimibossi (Kevin Spacey) heaks töötama, peab ta oma tegude tagajärgedega silmitsi seisma, sest nurjunud rööv seab ta elu, armastuse ja vabaduse ohtu. Vaata filmi Go3 Film keskkonnas.

"Rohelised kassid" (2017)

Põnev kodumaine draamakomöödia, mis tõi peaosalisele Tõnu Kargile Eesti Filmi- ja Teleahindade jagamiselt parima meespeaosalise preemia. Filmi kesksed tegelased on kaks vana pätti Markus (Tõnu Kark, "Nipernaadi") ja Eduard (Sergei Makovetsky, "12"), kes on suurema osa oma elust trellide taga veetnud. Nad pandi vangi eelmise riigikorra ajal ja nüüd vabanedes avastavad nad, et kogu maailm on muutunud. Mehed püüavad kuidagi kohaneda, isiklikud lahtised otsad kokku sõlmida ja vanglas tekkinud salaplaanid kiiresti realiseerida… Filmi režissöör on Andres Puustusmaa ("Rotilõks"), teistes osades mängivad Mait Malmsten ("Klassikokkutulek"), Kirill Käro ("Nuuskija"), Ülle Kaljuste ("Keskea rõõmud") jt. Vaata filmi tasuta filmiriiulis.