"Sound of Metal" (2019)

Kuuele (sh. parima filmi) Oscarile ja Kuldgloobusele kandideeriv suurepärane draama. Ruben (Riz Ahmed, "Rogue One: Tähesõdade lugu") on trummar metal-duos Blackgammon. Bändi laulja on tema tüdruksõber Lou (Olivia Cooke, "Valmistub esimene mängija"). Nad elavad oma autoelamus ja sõidavad mööda Ameerikat kontserte andes ringi. Kui Rubeni kuulmine halveneb, hakkab ta uurima oma tervisehäda põhjuseid. Peagi selgub, et muusikul pole kurdiks jäämisest pääsu. Ruben on veendunud, et ta karjäär ja elu on läbi, kuid saatusel on temaga omad plaanid.

"Lammas Shaun. Film. Farmigeddon" ("A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon", 2019)

Parima joonisfilmi Oscarile kandideeriv vahva animakomöödia, mis võitis nii laste kui täiskasvanute südamed. Kõigile teada-tuntud nutikat lammas Shauni ootab ees uus seiklus. Nimelt kukub tema kodufarmi lähisel taevast alla erakordsete võimetega tulnukas. Shaun otsustab nunnu külalise koduplaneedile tagasi aidata, aga see missoon on ohlik, kuna tema uut sõpra jahib ka kurjade plaanidega Tulnukate Tuvastamise Ministeerium.

"Emma" (2020)

Romantiline komöödia, mis põhineb Jane Austeni romaanil ja kandideerib parimate kostüümide ja parima jumestuse Oscarile. On 19. sajand Inglismaal. Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy, "Nõid") on kauni välimusega, jõukas ja nutikas aadlipreili. Oma väikeses uimases kodualevikus on ta tõeline emamesilane, kelle ümber tiirleb kogu kohalik seltsielu. Ta otsustab hakata omavahel paarikesi kokku passitama, ent kõik ei kulge nii ladusalt nagu Emma oli planeerinud. Peagi on neiu mässitud intriigide ja valestimõistmiste võrgustikku. Kuid kas ka Emmal endal õnnestub kogu selle segaduse käigus armastus leida?

"Järgmine ring" ("Another Round", 2020)

Parima rahvusvahelise filmi Oscarile kandideeriv ja lausa nelja Euroopa filmiauhinnaga pärjatud draamakomöödia. Meisterlavastaja Thomas Vinterbergi ("Kommuun") käe all valminud filmi peategelane on tagasihoidlik õpetaja Martin, kes on oma rutiinsest elust tüdinenud. Tema ja ta kolm kolleegi avastavad teooria, mille kohaselt peaks inimene hoidma oma veres püsivat promilli, et tuju ja energia üleval püsiks. Sõprad alustavad eksperimenti, et saavutada pidev joobeseisund terveks tööpäevaks. Kas alkohol võib tõepoolest olla ka lahendus, mitte üksnes probleem? Filmi peaosades mängivad Taani superstaarid Mads Mikkelsen ("Casino Royale"), Thomas Bo Larsen ("Jaht") jt.

"Tenet" (2020)

Osaliselt Tallinnas üles võetud ulmemärul, kus lööb väiksemates rollides kaasa hulk Eesti näitlejaid. Tipprežissöör Christopher Nolani ("Pimeduse rüütel") loodud võimas vaatemäng painutab aja ja ruumi reegleid ning viib vaatajad pöörasele rännakule läbi eri kontinentide. Filmi nimetut Peategelast mängib John David Washington ("BlacKkKlansman"). Talle antakse vaid üks sõna, "Tenet", mille abil peab ta asuma võitlusse mitte üksnes iseenda, vaid kogu maailma ellujäämise nimel. Kellega, kuidas ja miks see võitlus toimub, ei tea veel ka ta ise… Filmi teistes osades mängivad sellised staarid nagu Robert Pattinson ("Videviku" saaga), Elizabeth Debicki ("Everest"), Kenneth Branagh ("Mõrv Idaekspressis") jt. Oscarite jagamiselt loodab Teneti tiim koju tuua auhinnad eriefektide ja kunstnikutöö eest.