1. Vanusepiirangud

Erinevad piirangud on loomulikult riigiti ja ka osariigiti erinevad. Mõnes osariigis pole lapsnäitlejatega töötamisel seatud ühtki piirangut, samas lõviosa filmindusest tehakse Californias ja sealsed reeglid on ühed karmimatest. Näiteks peab beebi olema vähemalt 15 päeva vana, enne kui ta võtteplatsile lubatakse. Californias on keelatud palgata enneaegseid imikuid, kes on alla kuu vanad.

2. Tööaeg

Californias võivad alla kuue kuu vanused imikud võtteplatsil olla kaks tundi päevas ja ei tohi sellest üle 20 minuti töötada. Lapsed vanuses kuus kuud kuni kaks aastat võivad võtteplatsil viibida maksimaalselt neli tundi, kuid töötada sellest vaid kaks. Seepärast eelistatakse palgata kaksikuid, sest siis muutub kaks tundi automaatselt neljaks tunniks. Kui üks pole parasjagu tujus, et filmida, saab kasutada teist. Kui vähegi võimalik, eelistatakse kasutada nukku. Imikud võivad töötada ajavahemikus 9:30-11:30 või 14:30-16:30.

Lapsed vanuses 2-6 aastat võivad võtteplatsil olla kuus tundi päevas ja töötada sellest kolm. 6-9-aastased võivad olla võtteplatsil 8 tundi ja töötada sellest neli. 9-16-aastased võivad viibida töökohal 9 tundi ja töötada sellest viis, kui on kooliaeg. Kui on vaheaeg, võivad nad töötada kuni seitse tundi. 17-aastased võivad võtteplatsil olla 10 tundi, millest töötada kuus. Vaheaegadel 8 tundi päevas.

3. Töötamine ei tähenda ainult näitlemist

Kui näitleja on näiteks 8-aastane ja ta võib töötada neli tundi päevas, ei tähenda see, et ta kõik need neli tundi näitleb. Riietumine, grimm ja reisiaeg läheb ka tööajana arvesse. Mida keerulisem kehastatav välimus on, seda vähem aega jääb päevas näitlemiseks.

4. Koolitöö

Seadus näeb ette, et lapsnäitleja aeg võtteplatsil tuleb jagada kolmeks. Esimene osa on tööaeg, siis vaba aeg ja viimaks kooliaeg. Haridus on kohustuslik. Kui võtteplatsil on laps või lapsed, on tõenäoliselt palgatud ka neile õpetaja, kes vastutab nende turvalisuse ja hariduse eest. Õpetaja teab kõiki reegleid ja ta peab kogu aeg kohal olema. Ka nädalavahetustel ja puhkuste ajal.

5. Magavat last ei tohi äratada

Beebid võivad töötada ainult 20 minutit päevas. Kui aga peaks juhtuma, et beebi magab sel ajal, kui võtted peaksid toimuma, ei tohi teda äratada ja ta saab n-ö vaba päeva. Seepärast on neil imikutel, kes prooviesinemise ajal ärkvel on, suurem võimalus palgatud saada.

Kuulsad kaksikud Mary-Kate ja Ashley Olsen said rolli "Full House'i" seriaali vaid seepärast, et nad olid ainukesed kaksikud, kes prooviesinemisel ei nutnud.

6. Last ei tohi kunagi üksi jätta

Lapsevanem või hooldaja peab kogu aeg lapse juures viibima. Vanemad ei saa oma last lihtsalt võtetele jätta ja näiteks tööle minna. Ainuke aeg, kui vanem ei pea võtteplatsil olema, on siis, kui stuudio poolt palgatud õpetaja lapsnäitlejaga õpib.

7. Lapsed ei tohi igasugust sisu teada

Võtteplatsil peab lapsi eemale hoidma sisust, mida nad ei tohiks või ei peaks nägema. Isegi, kui nad näitlevad õudusfilmis, ei tohi neid ehmatada ega hirmutada. Näiteks Danny Lloydil, kes näitles "The Shiningus", polnud õrna aimugi, et ta õudusfilmi palgatud on.

8. Võtteplatsil olgu parim võimalik käitumine

Võtteplats on täis näitlejaid, režissööre ja kaamerainimesi. Kõik jooksevad ringi ja annavad juhtnööre ja kogu olek võib seal üsna vali olla. Kui aga võtteplatsil juhtub olema beebi, peab olema nii tasa kui vähegi võimalik.

Lastel on õigus teha seda, mida nad soovivad. Kui see on nutmine, siis nad nutavad. Kui nad pole tujus, siis nii on. Kõik kohanevad nende järgi ja proovivad hoida noored näitlejad nii õnnelikuna kui võimalik.

9. Grimm peab olema heaks kiidetud

Isegi väiksed beebid pannakse grimmitooli ja neid ei tohi mitte mingil juhul kuidagi kahjustada. Näiteks kui tegemist on sünnitusstseeniga, siis kaetakse beebi toorjuustu ja tarretisega. Selle jaoks on vaja vanema luba.

10. Lapsnäitlejad ei tohi hallata isiklikke sotsiaalmeediakontosid

Paljudel sotsiaalmeediaplatvormidel on kehtestatud vanusepiirangud. Sageli on selleks vanuseks 13, mil laps võib endale kasutaja luua. Seega haldavad lapsstaaride kontosid lapsevanemad.