Filmi süžee põhineb tõsielulistel sündmustel, mis leidsid aset kuuekümnendate aastate Ameerikas tsiviilõiguste eest võitlemise keerises. 25. veebruaril 1964 sai Muhammad Alist (Eli Goree), kes veel sel ajal kandis sünninime Cassius Clay, esimest korda poksi raskekaalu maailmameister. Tiitlivõitu tähistas Ali tagasihoidlikus motellitoas koos kaasvõitlejatest lähedaste sõpradega, kelle hulka kuulusid mustanahaliste õiguste eestkostja Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), NFLi legend ja hilisem filmitäht Jim Brown (Aldis Hodge) ning souli imelaps Sam Cooke (Leslie Odom Jr.). Pidutsemise asemel leiavad tegelased end lahkamas sotsiaalpoliitilisi murepunkte, lahendamas omavahelisi erimeelsusi ja käsitlemas ka näiteks religiooni ning briti invasiooni bändide rolli mustanahaliste muusika massideni jõudmisel.

Kuna antud õhtust ei ole peale mõne foto mingit erilist dokumentatsiooni, siis on filmi dialoog ja selles käsitletavad teemad suuresti fiktiivsed, küll aga loovad need värvika pildi tegelastele päriselt osaks saanud katsumustest ja läbielamistest. Selle ilmekaks näiteks on stseen, kus Jim Brown külastab oma lapsepõlve treenerit, kes ülistab Jimi ja kohtleb teda kui enda lihast poega, aga ei võõrusta teda oma maja verandast kaugemal, kuna nende peres mustanahalisi tuppa ei lasta. Kusjuures Sam Cooke ja Malcolm X mõrvatakse vähem kui aasta peale filmis kujutatavaid sündmusi. Ka Ali satub hilisemas elus eduka ja oma arvamuste eest seisva mustanahalisena FBI ning paremäärmuslaste jälgimise alla.

“One Night in Miami...” on Oscari-võitjast mustanahalise naisnäitleja Regina Kingi režissööridebüüt, mis põhineb Kemp Powersi samanimelisel näidendil. Powers teeb Kingiga koostööd ka lavastuse ekraniseeringul. Näitlejatest väärivad esiletõstmist Eli Goree, kes mängib hästi välja Muhammad Ali suurem-kui-elu tegelaskuju ja Leslie Odom Jr., kes laulab kõik filmis kõlavad Sam Cooke’i lood äravahetamiseni sarnaselt originaalile. “One Night in Miami...” on heaks vaatamiseks neile, kes on mõne peategelase talendi austaja kui ka neile, kes on lihtsalt huvitatud möödunud sajandi kontrakultuurist. Filmi sisu on temaatiliselt kindlasti relevantne ka tänapäeval.