Charlize Theron

"Æon Flux" on 2005. aasta ulmefilm, mis põhineb samanimelisel animaseriaalil. Filmi suutis kriitikute üksmeelsest negatiivsusest ja kesisest kinokassast päästa ainult Charlize Theroni vaimustav osatäitmine, mis oleks talle peaaegu ka viimaseks jäänud, sest olles võtetel viibinud kõigest loetud nädalad, vigastas naine kukkudes oma kaela ning oleks peaaegu halvatuks jäänud.

Võtted peatati kaheksaks nädalaks, kuid õnneks lõppes kõik hästi: Theron paranes ning filmimine sai jätkuda. See on ka põhjus, miks kasutatakse sellistel puhkudel professionaalseid kaskadööre, kes oskavad iga trikki ohutult sooritada.

Jackie Chan

Jackie Chan on oma kuulsusrikka karjääri jooksul talunud mitmeid vigastusi, sest teeb enamjaolt oma trikke ise ning on aja jooksul omandanud ka suhteliselt paksu naha. Tõenäoliselt pole enam midagi, mida ta poleks võtetel näinud.

Näiteks vigastas ta end 1987. aasta filmi "Armour of God" võtetel väga tõsiselt. Nimelt pidi Chan stseeni ajal hüppama kõrgelt puu külge ja kuigi esimene katse õnnestus, siis järgmise duubli ajal juhtus iga näitleja õudusunenägu: ta kukkus üle kuue meetri kõrguselt pea ees vastu maad.

Tulemuseks oli koljumõra ning üks lahtine tükk tungis isegi ajju. Õnneks ei juhtunud nüüdse vanameistriga mitte midagi ning õnnetusest jäi näitlejale meenutuseks ainult väike auk, mida katab plastiktoru.

Ellen Burstyn

Viis korda Oscarile kandideerinud ja ühe korra Martin Scorsese filmi "Alice Doesn't Live Here Anymore" eest ka kuldmehikese võitnud näitleja Ellen Burstyn kandideeris Oscarile ka klassikalise õudusfilmi "Vaimude väljajaja" ("The Exorcist", 1973) peaosa eest, kuid pidi selleks ka kurja vaeva nägema ja isegi enda teadmata oma elu ohustama.

Nimelt otsustas režissöör William Friedkin pigistada näitlejast välja võimalikult loomuliku reaktsiooni, kui ühes stseenis oli vaja naist kaabliga mööda võttepaika lennutada. Nii Burstynile kui ka stseenis osalenud trikikorraldajale ei meeldinud Friedkini idee, sest see tundus ohtlik, mistõttu palus režissöör kaabli tõmbajal seda teha aeglasemalt.

Enne filmimise algust kutsus Friedkin kaablihoidja enda juurde ja käskis tal võimalikult tugevalt tõmmata, mis tähendas, et Burstyni teadmata tõmmati teda nii järsult, et ta lendas üle toa.

Režissöörile see väga meeldis ning ta filmis isegi naise valugrimasse enne, kui kiirabi kutsuti. Burstyn vigastas oma sabakonti, kuid õnneks mitte väga tõsiselt.

Sylvester Stallone

Stallone palus "Rocky IV" ühe stseeni ajal kaasnäitlejal Dolph Lundgrenil proovida teda nokauti lüüa, et stseen tunduks reaalsem. Lundgreni löök vastu Stallone'i rinda oli tugev, aga näitleja ei langenud meelemärkuseta maha, vaid tema südamepaun hakkas paisuma ning südame vastu suruma, tekitades sellega eluohtliku olukorra.

Õnneks sai Stallone kohe aru, et midagi on valesti ning ta viidi helikopteriga haiglasse, kus veetis pea kaks nädalat.

Channing Tatum

2009. aastal polnud Channing Tatum veel nii populaarne kui praegu, kuid toona valminud filmi "Üheksanda leegioni kotkas" ("The Eagle") võtetel juhtus õnnetus, mis oleks peaaegu näitleja karjääri ootamatult lühikeseks jätnud.

Ühe võtte käigus, mis nägi ette jääkülmas vees kahlamist, kandis Tatum teda soojana hoidvat kostüümi, kuhu kallati duublite vahel külma ja keeva vee segu, et näitleja päris ära ei külmuks. Ühel hetkel aga unustati keevasse vette külma segada ning Tatumi kostüümi valati keevat vett ja kuna tegu oli kinnise kostüümiga, siis polnud võimalik vett kohe kätte saada ega kostüümi eemaldada.

Lõpuks see ikkagi õnnestus ja näitleja viidi haiglasse. Õnneks tuli keeva vee tõttu ainult natuke nahka maha.

Halle Berry

Mathieu Kassovitzi 2003. aasta õudusfilm "Gootika" ("Gothika") tekitas Halle Berryle käeluumurru.

See kõik juhtus stseenis, kus valedel põhjustel vaimuhaiglasse saadetud psühholoog üritab põgeneda, kuid Robert Downey Jr.-i kehastatud arst segab vahele. Realistliku mulje jätmise eesmärgil üritas Berry Downey haardest ootamatult suure jõuga pääseda, murdes ühe luu oma käes.

Näitleja veetis kolm nädalat haiglas enne, kui sai filmi, mida kriitikud kokkuvõttes lausa südamest vihkasid, lõpetada.

Mel Gibson

Mel Gibsoni ehmatavalt verine film Kristuse viimastest päevadest "Kristuse kannatused" ("The Passion of the Christ", 2004) pani proovile nii vaatajad kui filmitegijad. Näiteks tabas abirežissöör Jan Michelini välk lausa kaks korda ning Kristust kehastanud Jim Caviezel sai ühe korra välguga pihta. Mõlemad jäid ellu, kuid filmi temaatika tekitas kohe kuulujutud nagu üritaks keegi või miski võtteid peatada.

Martin Sheen

"Tänapäeva apokalüpsis" ("Apocalypse Now",1979) on vahest üks kuulsamaid põrguliku valmimisprotsessiga filme, mis kunagi tehtud. Peaosatäitja Martin Sheen tarbis võtetel kogu aeg alkoholi ning teda tabas infarkt, millest ta õnneks taastus.

Sheen polnud ainuke, kes võtetel kannatas: Dennis Hopper tarbis kokaiini ning režissöör Francis Ford Coppola ähvardas end korduvalt ära tappa. Lõpuks tabas teda hoopis epileptiline haigushoog.

Filmi suurim staar Marlon Brando jõudis võtetele ootamatult ülekaalulisena. Ta ei teinud, mida temalt paluti ning lõpuks muudeti kõik tema jaoks mõeldud stseenid ümber ja näitlejat filmiti enamjaolt varjudes. Kõigele vaatamata kujunes "Tänapäeva apokalüpsis" filmiajaloo tähtsamaks filmiks, mille valmimisest annab hea ülevaate dokfilm "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse".