Mart Kivastiku tragikoomiline “Taevatrepp” on vabalend 1970. aastate ja tänapäeva vahel, hinge vabastamise lugu, kuhu nüüdne kriis lisab veel ühe ajalise mõõtme. Kivastik, kes on ka filmi stsenarist ja režissöör, otsib siin inimesele antud ajale seletust. Kas inimene on veel võimeline nautima elu, kui ta seisab silmitsi keskea ja vananemisega? “Inimlik ja elukogemusest lähtuv: armastus ja rõõm väikestest asjadest teevad elu vähemalt elamisväärseks”, selgitab Mart Kivastik ise.

Viimsel hingetõmbel usaldab vana kunstnikust sõber Ulfile ehk Uule saladuse, kuidas käia minevikus. Uu on insener ja imedesse ei usu, aga trikk toimib. Minevikus on mõnus, igavene suvi ja Procol Harum, pikad juuksed, tüdrukud ja Jenkki näts. Päriselus on sügis, sõbrad kiilakad ja kibestunud, tüdrukud abielus ja isa, kes vanasti oli spordimees, põeb alzheimerit. Miski ei kisu sinna tagasi! Lõpuks peab Uu siiski otsustama, kuhu jääda või kuidas üldse.

Filmi peategelast kehastavad Mait Malmsten ja Timotheus Sammul.

Lisaks teevad kaasa veel teisedki tuntud Eesti näitlejad: Harriet Toompere, Ivo Uukkivi, Katariina Unt, Tõnu Oja, Rita Raave, Guido Kangus, Arne Soro, Kersti Heinloo jt. Samuti noored Vanemuislased Lena Barbara Luhse ja Kaarel Bogga.

Filmi režissöör on Mart Kivastik, operaator Rein Kotov, kunstnik Pille Jänes, produtsendid Marju Lepp ja Manfred Vainokivi.

“Taevatrepp” võtted toimuvad juulis-augustis ja oktoobris Tartus.

Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Kultuurkapital ja Estiko As.

“Taevatrepp” jõuab kinodesse 2022 sügisel.

.