Vaatajate ette jõuab esinduslik valik Haapsalu festivali filme, mis on Elisa veebiplatvormi Elisa Stage kaudu kättesaadavad üle terve Eesti.

Virtuaalne kino avab oma uksed 15. augustil kell 18, kui Haapsalu kultuurikeskuses on lõppenud festivali viimane seanss. Filme saab vaadata nädal aega ehk 22. augustini kell 18.

Valikus on 16 linateost Aafrikast Jakuutiani ja Eestist Uus-Meremaani:

- tänavuse Sundance´i festivali kesköise programmi menukid („Rüvetamine” ja „Kodutee kaob pimedusse”);
- verivärske kodumaine žanrifilm meie viljakamatelt autoritelt Mart Sanderilt ja Toomas Arialt („Sanderi õuduste tund” ja „Õiglus 2”);
- Uganda märulifilmide vabriku Wakaliwood kuulsaim stiilinäide („Pöörane maailm”);
- vennad Grimmid kohtuvad „Texase mootorsaemõrvadega” („Mesineste”);
- Saksamaa mineviku viirastused moodsa psühholoogilise õudusfilmi võtmes („Maga”);
- juudi folkloor ja demonoloogia („Surnuvalvaja”);
- Jakuutia filmitööstuse fenomen („Tšeeke, tantsiv politseinik” ja „Kuri vaim”);
- rämpsfilmide moodne klassika, mis on pühendatud festivali avafilmi „Psycho Goreman” autorile Steven Kostanskile („Isadepäev” ja „Manborg”);
- veidramast veidram retro Ameerika žanrifilmide arhiivist („Tammy ja türannosaurus Rex” ja „Nui neljaks Hawaiile”);
- eepilis-muusikaline küberpunk-seiklus kosmoseavarustes („Kosmilised masinad”);
- tuntud ja tundmatu Nicola Piovesan – kolm auhinnatud lühifilmi Eestis elavalt žanrifilmitegijalt.

HÕFFi juhi Helmut Jänese sõnul on veebikino valik läbilõige Haapsalu festivali programmist. „Vaataja peaks saama hea ülevaate, mis asi see HÕFF üldse on ja mida me näitame. Loodetavasti tekitab see huvi järgmisel korral juba Haapsallu tulla, sest festivaliga kaasaskäivat melu ei suuda veebikino kahjuks asendada,” ütles ta.

Ainult veebikinos linastuvad „Manborg”, „Kuri vaim” ja Nicola Piovesani lühifilmide kogumik.

Veebikino üksikpilet maksab kuus eurot, mitmekesi vaatamise pilet 11 eurot. Nicola Piovesani filme saab vaadata tasuta. Piletid on juba müügil.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival toimub 13.–15. augustini Haapsalu kultuurikeskuses. Ekraanile jõuab ligemale 30 pikka õudus-, ulme- ja põnevusfilmi rohkem kui kümnest riigist, lisaks mitu lühifilmide kogumikku. Toimub hulk eriüritusi ja esimest korda avatakse õuekino. Festivali fookuses on Poola ulmekirjanik Stanisław Lem, kelle sünnist möödub tänavu sada aastat.