Mullu koroonaviiruse tõttu ainult veebis toimunud ja tänavu juba kaks korda edasi lükatud Baltimaade suurima žanrifilmide festivali avab kell 19.30 Kanada režissööri Steven Kostanski õuduskomöödia „Psycho Goreman”.

Ulme-HÕFF,” iseloomustab algavat festivali selle juht Helmut Jänes. „Ulme sellepärast, et ta siin Haapsalus lõpuks ikkagi teoks saab.”

Haapsalu linnapea Urmas Sukles: „Mis on veel õudsem ühest veebifestivalist? Ei tea, aga selle aasta HÕFFi see õudus õnneks ei sega! Tere tulemast Haapsallu ja panemast nina vastu kinolina.”

Kokku on 15. augustini kestva festivali kavas ligemale 30 pikka õudus-, ulme ja põnevusfilmi viielt kontinendilt, lisaks mitu lühifilmide kogumikku. Esimest korda jõuavad vaatajate ette Mart Sanderi „Sanderi õuduste tund”, Toomas Aria „Õiglus 2” ja Susanna Šmanjovi „Rikutud hing. Viirus”.

Festivali fookuses on Poola ulmekirjanik Stanisław Lem, kelle sünnist möödub tänavu sada aastat. Sõna „robot” sajandale sünnipäevale on pühendatud filmi „Elektrooniku seiklused” ja telelavastuse „Rops” linastus. Esimest korda antakse parimale ulmefilmile välja Navigaator Pirxi auhind ja esimest korda viiakse osa filme värskesse õhku – HÕFFi õuekinno. Tasuta õuekino avab Rasmus Merivoo filmi „Kratt” Haapsalu esilinastus.

Ürituste kavast leiab vestlusringid „Kas heast ulmeraamatust saab hea filmi?” ja “Kas Hapsalwood on võimalik?” ning Ööülikoolis peavad Stanisław Lemi loomingust ajendatud loengu Jaak Tomberg ja Andrus Laansalu.

Vastavalt valitsuse korraldusele saavad festivali külastada ainult need vaatajad, kes on koroonaviiruse vastu vaktsineeritud, haiguse läbi põdenud või esitavad negatiivse testitulemuse. Tasulist kiirtesti saab teha kohapeal.

Teist aastat järjest avab HÕFF ka virtuaalse kinosaali, kus linastub kuusteist festivali kavas olevat filmi. Filme saab PÖFFi veebikino vahendusel vaadata 15.–22. augustini üle terve Eesti.