35 kraadiga võtteplatsil

Selle aasta osas Ott nuriseda ei soovi, sest suvised ilmad on olnud niivõrd nauditavad. Kõige kuumemad ilmad veetis Ott sarja “Reetur” teise hooaja võtetel. “Piisas vaid sellest, et kostüüm selga panna ja tundsid, kuidas vesi mööda selga alla jooksma hakkab. Samas oli võtteplatsil väga hea meeleolu ja ei tekkinud väga seda tunnet, et saaks vaid mere äärde,” meenutab näitleja kuumasid võttepäevi. Olenemata kuumalainest suutis meeskond oma töö graafikus hoida ja töötada täies tempos terve võtteperioodi. “Meeskond oli asjalik ja fookustatud, sealjuures ei olnud “toodame-toodame” suhtumist, mis arvestades neid ajalisi raame, mis kuue episoodi filmimiseks olid ette antud, oleks olnud väga loogiline. Rõõm oli nende inimestega koos olla,“ kiidab Ott võttemeeskonda.

Appi tõttab abimees Youtube

Ott mängib “Reeturi” teises hooajas uurija Raimond Tanki, kelle põhieesmärgiks on kätte saada reetur. “Tal on tugev kõhutunne ja ta saab päris kiiresti aru, kus on midagi valesti, aga ta ei oska alati käia korrektset rada, et eesmärgile jõuda. See valmistab talle nii mõnelgi korral tuska, et asju tuleb ajada täpselt eeskirja järgi,” kirjeldab Ott oma tegelaskuju. Näitleja sai rolli läbi pakkumise, millele ta kaua vastust nuputama ei pidanud. “Olin esimest hooaega näinud ja see oli sümpaatne ning pärast kolme esimese episoodi stsenaariumi läbi lugemist ma kaua ei kõhelnud,” ütleb Aardam. Uurija rolli sisseelamiseks aitasid kohtumised Oti peamise partneri Erki Lauri ja režissöör Ove Mustinguga. “Arutasime läbi kõik stseenid ja selle, mis tegelasi veab. Suureks abiks on ammendamatu YouTube, kus endised FBI ja KGB agendid lahkesti mingit osa oma kogemusest jagavad. Meie oma spioonilood on ka päris hästi dokumenteeritud nii politsei vaatevinklist kui ka sissekukkunud luurajate poolt, kes on kaamera ees üllatavalt avameelselt pihtinud,” räägib Ott luuraja rolli enda omaks tegemisest.

Pilk spioonide mõttemaailmasse

Kogu võtteperiood on andnud Otile hea põhjuse, et uurijate, spioonide ja poliitikute mõttemaailma süüvida. “Minule oli see esimene kord mängida uurijat ja just psühholoogilisest aspektist on see tõesti põnev — püüda mõista, kuidas need inimesed mõtlevad, palju nad välja näitavad seda, mida tegelikult mõtlevad, palju tohivad näidata, kust see muutub neile endale ohtlikuks ja kuidas nad mõjutavad inimesi rääkima seda, mis neil vaja teada. See on maailm, mis märkamatult toimib ja sellest kuuleme tavaliselt vaid siis, kui mõni aastaid salajasi dokumente pildistanud mees vahele jääb. Tegelikult aga toimuvad sellised asjad igapäevaselt,” mõtiskleb näitleja päriselu spioonidest. Võtteplatsil puutus Ott kokku eriüksuslastega ning nende varustusega, mis avas tema jaoks veelgi rohkem tavainimese jaoks peidus olevat maailma. “Oli hämmastav kui palju võib üks inimene endale külge riputada relvi ja muid abivahendeid ning et on olemas ühekordsed käerauad ja keraamilised kuulivestid. Põgus sissevaade sellesse, kuidas need mehed mõtlevad — see oli vägagi huvitav,” räägib Aardam õhinaga.

Eesootavad projektid

Otti saab lisaks “Reeturile” näha ka teatrilaval, sest tal on sel aastal kavas mitu lavastust Theatrumiga. “ Sügisel on tulemas Theatrumis ka uuslavastus “Kuningas sureb”, kus astun samuti üles — see pidi küll esietenduma juba kevadel, aga koroona lükkas selle sügisesse. See on vägagi aktuaalne absurdiklassika. Veel on tulemas väike roll Triin Ruumeti sügisel filmitavas linateoses. Praegu on Ott aga Saaremaal Salme Viikingite leiust inspireeritud ERR’i dokumentaalsariaali võtetel ” kirjeldab Ott enda eesolevaid projekte.

„Reeturi“ teise hooaja esimesed osad jõuavadd tänavu sügisel eksklusiivselt Elisa Huubi. Sarja nimirollis astub taas üles Tambet Tuisk. Lisaks talle astuvad teises hooajas üles näitlejad Ott Aardam, Tiina Tauraite, Eva Koldits, Mart Nurk, Erki Laur, Margus Jaanovits ja Maarja Jakobson. Spioonipõneviku stsenarist on Raoul Suvi, režissöör Ove Musting, idee autor ja stsenaariumi konsultant Andres Anvelt ning produtsent Jaan Laugamõts. Reeturi teist hooaega toodab produktsioonifirma Downtown Pictures.