Henrik Kalmet mängib tragikoomilises filmis uljast iduettevõtte juhti, kes on peategelasega kui öö ja päev: “Startupi mentaliteet on rohkem selline enne üheksa korda lõikan, siis korra mõõdan - äkki mõni jupp tuligi õige pikkusega. Kõigepealt vette ja siis õpid ujuma, kui õpid. Ingliskeelne väljend make it or break it võtab selle hästi kokku. Sandra teadustaust on selle täielik vastand, kus iga samm peab olema läbi kaalutud ja tugevad andmed peavad toetama iga otsuse langetamist. Minu tegelaskuju Edvini elu startupperina sellest vastupidisest mentaliteedist tulenevalt ongi pidev emotsionaalsel Ameerika mägedel sõit. Üks hetk on täielik eufooria ja järgmisel valdab must masendus, aga õnneks on kõik pidevas liikumises. Põhjas lohutab uus tõus ja tõusuharjal kruvib pinget languse hirm, aga vähemalt pole igav.”

Mari Abeli mängitud teadlane Sandra on ootamatult situatsioonis, kus peab kohtuma uute inimestega. “Olukorrad ja kohtumised, kuhu Sandra töötuks jäädes satub, ei tekita temas esialgu mingeid tundeid või õigupoolest on need tunded nii sügaval tema sees peidus. Tema läheneb tekkinud olukorrale ratsionaalselt ja kuna ta on tõepoolest väga tark, siis nii mõnigi intervjuusituatsioon tundub talle rumal ja seda õigustatult,” lisab Abel.

Lühivideodes saate tuttavaks toetava karjäärikeskuse konsultandiga (Alo Kõrve), administraatorit otsiva hambakliiniku spetsialistiga (Tiina Tauraite), uusi väljakutseid otsiva äriingliga (Mait Malmsten), pikaaegse pangatöötajaga (Laine Mägi), lihtsalt sõnumeid toova teadusasutuse osakonnajuhatajaga (Hendrik Toompere Jr), pikaaegsete kogemustega kriminaaluurijaga (Carmen Mikiver), huvitavate töövõtetega advokaadibüroo juhtivpartneriga (Hendrik Toompere) ja peategelase Sandra vanematega (Kaie Mihkelson, Raimo Pass).

„Sandra saab tööd“ linastub kinodes üle Eesti 24. septembrist. Teadlaste Öö raames toimub filmi erilinastus Coca-Cola Plazas 22. septembril, kus on külaliseks Tallinna Tehnikaülikooli professor ja L’Oréal Baltic programmi „Naised teaduses“ ning riikliku teaduspreemia tunnustuse pälvinud Maarja Grossberg.

Filmi peaosatäitjad on Mari Abel, Raimo Pass, Kaie Mihkelson, Alo Kõrve, Henrik Kalmet, Hendrik Toompere Jr, Mait Malmsten, Tiina Tauraite, Laine Mägi, Carmen Mikiver, Hendrik Toompere jt. Filmi produtsent on Anneli Ahven (“Johannes Pääsukese tõeline elu”, “Must alpinist”), tootja Kopli Kinokompanii ja levitaja ACME Film.