Viimane Harry Potteri film ilmus küll 10 aastat tagasi, kuid J. K. Rowlingu tegelased tekitavad jätkuvalt palju elevust. 2016. aastal ilmus näidend "Harry Potter ja äraneetud laps", mille filmiversiooni fännid pikisilmi ootavad. Selle tegevustik leiab aset 19 aastat pärast 2007. aasta raamatu "Harry Potter ja surma vägised" sündmusi, kui Harry Potterist on saanud Võlukunstiministeeriumi teenistuja.

See suur ajahüpe tähendab aga seda, et näitlejad Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger) ja Rupert Grint (Ron Weasley) võiksid vabalt "Äraneetud lapse" filmiversioonis oma kuulsad rollid taas ette võtta. Väljaandele Variety antud intervjuus avaldas "Tarkade kivi" ja "Saladuste kambri" režissöör Chris Columbus, et just seda ta praegu loodabki.

"Lavastaksin hea meelega "Äraneetud lapse". See on suurepärane näidend ja lapsed on tegelikult õiges eas, et neid rolle mängida. See on minu väike fantaasia," ütles Columbus. Radcliffe on hetkel 32, Grint 33 ja Watson 31. Potteri fännid said juba tänu "Surma vägiste" teisele osale näha, milline kuulus trio vanemas eas välja võiks näha. Grimmitiim üritas toona 20-aastaseid näitlejaid vanemaks teha, mis tekitas ka omajagu vastukaja.

2-osaline "Äraneetud laps" võitis aasta 2018 kuus Tony auhinda, seal hulgas ka parima näidendi tiitli. Sel ajal purustas näidend ka piletimüügi rekordi.