Kinos Sõprus linastub Viktor Kossakovski auhinnatud dokumentaalfilm "Gunda", millele eelneb klipp režissööri vestlusest Joaquin Phoenixiga, teatas Eesti Filmi Instituut.

Tartu Elektriteatris on võimalik vaadata Thomas Vinterbergi Oscari võidufilmi „Järgmine ring“, millele järgneb Andres Maimiku ja Rein Paku vestlus.

Kuressaare Thule Kinos linastub Eesti osalusega Cannes’is Grand Prix võitnud „Kupee nr 6“, millele järgneb vestlus filmikriitik Tristan Priimägiga.

7. detsembril kl 19.00 „Gunda“, Sõprus, Tallinn

10. detsembril kl 19.00 „Järgmine ring“, Elektriteater, Tartu

10. detsembril kl 18.00 „Kupee nr 6“, Thule Kino, Kuressaare

Euroopa kinoõhtu korraldaja on väärtfilmikinode võrgustik Europa Cinemas, kuhu kuulub viis Eesti kino – Kuressaare Thule, Võru Kannel, Tartu Elektriteater ja Tallinna Sõprus ning Artis. Euroopa kinoõhtu toimub sel aastal 80 kinos üle Euroopa ja selle eesmärk on tutvustada Euroopa filmikunsti parimaid palu ning väärtustada kinoskäimist.

Loov Euroopa MEDIA programmi rahastatud Europa Cinemas asutati 1992. aastal ning koondab tänaseks enam kui 1300 väärtfilmikino üle Euroopa. Võrgustiku eesmärk on toetada rahaliselt Euroopa filme näitavaid kinosid, harida noort publikut ning olla abiks kinode igapäevase töö korraldamisel.