"The Great Mr Laugh" on loodud varajaste tummfilmide vaimus, järgides igat toonast filmitegemisele ajastutruud detaili. Nii nagu filmikunsti esimeste teoste puhul, kutsuti ka selle filmi loomisel abiks kohalikud taustanäitlejad, kes töötasid koos tuntud professionaalsete näitlejatega.

Filmi looja ja peaosatäitja on Eestis elav filmientusiast ja õigusvaldkonnas hästi tuntud soomlane Pekka Puolakka, kes alustas "The Great Mr Laugh" stsenaariumi kirjutamisega 2014. aastal ning võtted toimusid Tallinnas 2020. aasta oktoobris. Puolakka suhe tummfilmidega on väga kirglik ning ta leiab, et kui dialoogita näitlemine ja muusika filmis hästi kokku klapivad, sünnib sellest midagi päris erilist.

Ennast peab autor unistajaks, kelle soov on inimestele elamusi luua. Ka varem on Pekka Puolakka loonud mõned filmid, näiteks aastal 2015. aastal valminud "Reindeer In the Mist" ja 2017. aasta film "Playing Fields". Ta on olnud ka tuntud Eesti seriaali "Pank" produtsent. "The Great Mr Laugh" on valminud Puolakka enda finantseerimisel.

Filmi tootja on Hillside OÜ, stsenaariumi kirjutas ja näitlejad valis Pekka Puolakka, režii filmile on teinud Laura Lisete Roosaar, operaator ja monteerija Ants Tammik, muusika autor Tuomas Törmi. Lokatsioonid filmi jaoks leidis Siim Neiland ning grimmikunstnik on Kelli Neitsov.

Mängivad Andres Ots, Mareike Nool, Pekka Puolakka, Ergo Küppas ja Priit Vainus.
Tegemist on tummfilmiga, sel puudub dialoog ning vahekaartidel on eestikeelsed subtiitrid.
Seansid on vaid kinos Artis, linastused toimuvad 9., 10., 11., 14. ja 15. detsembril.