PÖFF teatab veel ühe hea uudise. Vastu tulles vaatajate soovile pikendati PÖFFi võidufilmi "Armas Thomas" linastusaega – seda saab vaadata veel terve selle nädala.

“Sinu jaoks loodud”

Alma osaleb ebatavalises eksperimendis, mille käigus peab ta elama koos humanoidist roboti Tomiga, kes on programmeeritud nii, et teha Alma õnnelikuks. Maria Schraderi romantiline tragikomöödia on aasta parim Saksa film ja Saksamaa kandidaat mitteingliskeelse filmi Oscarile.

Härra Bachmann ja tema klass

Väikelinna kõige tavalisemas koolis töötab kõige ebatavalisem õpetaja, kelle klass koosneb eri rahvustest õpilastest. Aasta parim Saksa dokumentaalfilm.

Viimane hukkamine

Ida-Saksa salapolitsei Stasi värbab agendiks ambitsioonika teadlase, saates ta Lääne-Saksamaale, kus ta peagi oma südametunnistusega vastuollu satub.

Varjude tund

1942. aastal otsustab saksa kirjanik Jochen Klepper vaatamata natside ultimaatumile jääda kokku oma juudist abikaasa ja kasutütrega. Põhineb tõsielusündmustel.

Sõja sosinad

Berliinis töötava kurdi õpetaja turvaline elu laguneb koost, kui ta avastab oma surnuks arvatud õe Kurdistanis käiva jõhkra sõja keerisest. PÖFFi publikuauhind.

Välismaal ilmunud arvukatest festivalikajastustest tõstavad PÖFFi korraldajad esile järgmised: 

"PÖFF – JÄTKUVALT PÖÖRANE", kirjutab The Arts Desk.

„On uskumatu, et nii väikeses riigis toimub nii suur rahvusvaheline filmifestival,” kirjutab aga Londoni filmiväljaanne Dirty Movies.

Dirty Moviesi artikli leiad siit, The Arts Deski artikli siit.