Produktsioonifirma AAA Creative teatel esitati maailma suurimale lühifilmide festivalile tänavu üle 8000 filmi. “Sierra” on üks 77-st linaloost, mis valiti rahvusvahelisse võistlusprogrammi. “See, et film osutus sedavõrd tihedas konkurentsis valituks, on väga suur tunnustus lavastajale ja tervele meeskonnale. Kahtlemata märgiline etapivõit.” kommenteeris produtsent Erik Heinsalu.

“Sierra” keskmes on poiss, kes muutub rahvaralli ajal rehviks. Sürrealistliku rallimaailma kõrval jutustab “Sierra” perekonna loo, näidates, milline võib olla lapsele peale surutud elumustrite hind. “Kirkad värvid ja režissööri sürrealistlik maailmataju teevad filmist mängulise vaatamise. Musta huumori all peidab end aga eluline lugu. Ootame huviga, millised teemad rahvusvahelise publikuga haakuvad, ” lisas filmi loominguline produtsent Aurelia Aasa. 

“Sierra” režissöör, stsenarist ja peakunstnik on Sander Joon. Produtsendid on Aurelia Aasa (AAA Creative) ja Erik Heinsalu (BOP! Animation). Filmi helilooja on Misha Panfilov, helindaja Matis Rei. Animaatorid on Henri Kaido Veermäe, Valya Paneva, Teresa Baroet, Sander Joon. Filmi taustakujundused on loonud Hleb Kuftseryn. Rahvusvahelisel tasandil on filmiga värskelt liitunud levifirmad Square Eyes ja New Europe Film Sales, kelle portfooliosse kuuluvad ka mitmed eelmiste aastate Oscari-soosikud.

Eesti publik saab “Sierra” sõidule kaasa elada 2022. aasta teises pooles. 

Filmi arendust ja tootmist on toetanud Eesti Kultuurkapital ning Eesti Filmi Instituut. 

Clermont-Ferrand rahvusvaheline lühifilmide festival leiab aset 28. jaanuarist 5. veebruarini, 2022. Festivali kodulehekülg asub siin.