Hollywoodi välisajakirjanike ühendus HFPA, mis Kuldgloobusi välja annab, on avaldanud oma tänavuse auhinnatseremoonia üldkontseptsiooni. Välise sära asemel langeb peamine rõhk auhinnavõitjate avalikustamise kõrval assotsiatsiooni maine parandamisele valgustuse ja heategevuse võtmes. Kohal ei ole ei publikut, staare ega ka pressi, vahendab Entertainment Weekly.

Auhinnasaajad kuulutatakse välja 9. jaanuaril tavapärases kohas - Beverly Hillsi Hiltoni hotellis. Tavalisest vähem arvukad kohalolijad hoiavad sotsiaalset distantsi ja kannavad maske.

Võitjad kuulutatakse välja filmi ja televisiooni kategooriates, arvatavasti live-stream-i ja sotsiaalmeedia vahendusel. Teleülekanne NBC-s öeldi Kuldgloobustele üles seoses eelmisel aastal lahvatanud vähemuste kaasamise skandaaliga.

Variety andmetel püüdis Hollywoodi välisajakirjanike assotsiatsioon auhinnatseremooniale värvata staaridest õhtujuhte, kuid nende pakkumised lükati tagasi. HFPA ei kommenteerinud seda asjaolu.

Seega on HFPA valinud ühe vähestest neile jäänud lahendustest - auhinnatseremooniat saadab tugev rõhuasetus filantroopilistele eesmärkidele. Ühendus on näinud vaeva, et muuta oma liikmete ridu ja töökorraldust läbipaistvamaks ja kaasavamaks, püüdes seljatada neile osaks saanud boikotti. Samas vaimus osaleb 2022. aasta Kuldgloobuste tseremoonial rassilise võrdsuse eest seisva ühenduse NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) Hollywoodi esinduse aseesimees Kyle Bowser, kelle roll on vedada arutelu rassilise mitmekesisuse, võrdsuse ja kaasavuse meetmete üle maailma meelelahutuses tervikuna.

NAACPi abil kavatseb välisajakirjanike ühendus lähiaastatel rahastada ja toetada tervet hulka algatusi, mis nende väärtuste eest seisavad ja muutusi ellu viivad.