Afflecki sõnul oleks tema enda lavastatud, 2013. aastal parima filmi Oscari pälvinud “Argo” linastumine kinoekraanil oleks praegu ilmselt võimatu. “Sellest tehtaks miniseriaal,” arvas ta intervjuus Entertainment Weeklyle.

Ja selline ongi tema arvates filmitööstuse tulevik. “Kinofilmid muutuvad palju kallimaks, neist saavad üksiksündmused,” pakub ta. “Enamasti võetakse nendega sihikule nooremad inimesed, kelle kinohuvi on umbes selline, et “olen täiega Marveli kinouniversumi fänn, tahaks juba teada, mis seal edasi juhtub.” Aastas valmib kino tarbeks umbes 40 filmi, suured frantsiisid, järjed, animatsioonid.”

See muudatus on tema sõnul juba ammu õhus. Tema 2020. aasta draama “The Way Back” jõudis kinodesse samal nädalal, kui need pandeemia tõttu kinni pandi. Film sai kiita, kuid seda vaadati vähe. “Aga ma teadsin enne sedagi, et film leinast, lapse surmast, alkoholismist ja paranemisest, ei too täiskasvanuid kinno. Kuid voogedastusplatvormidel tehakse hämmastavalt häid asju. Need pole enam menetlusprotsessi-kesksed üks-ühele sama ülesehitusega krimi- kohtu- ja arstisarjad, millega me üles kasvasime.”

Affleck ütleb, et sai asjast lõpuni aru Ridley Scotti “The Last Dueli” (2021) käekäiku jälgides, milles ta osales kaastsenaristi, produtsendi ja näitlejana. Kinodes seda eriti ei vaadatud, küll aga hõivas iTunesi filmitabelis kiiresti esikoha.

“Ma olen teinud halbu filme, mis ei müünud, ja selle peale kehitasin vaid õlgu. Ma tean, et seda ei taheta vaadata, sest see pole hea. Aga siin mulle endale meeldis, millega me hakkama saime. Mulle meeldis meie sõnum. Olin selle üle tõsiselt uhke. Seega olin segaduses. Ja siis tuleb välja, et voogedastuses läheb filmil hästi. Mõtlesin: “Näed sa siis. Seal see publik end peidab.”