Pärast “Kääbiku” filmide valmimist omandas LOTRi õigused Amazon, kes on viimase viie aasta jooksul panustanud uue sarja esimese hooaja tootmisesse 500 miljonit dollarit ja plaanib veel mitut hooaega. Seriaal keskendub sündmustele, mis leidsid Keskmaal aset tuhandeid aastaid enne Bilbo ja Frodo seiklusi, vahendab Screen Rant.

Seriaali stsenaristide tiimi juhivad J.D. Payne ja Patrick McKay ning teada on ka rida osatäitjaid, kuid nende rollid on veel saladuseks. Tasub siiski märkida, et Morfydd Clark mängib noort Galadrieli (filmides oli Galadrieli osas Cate Blanchett).

Seriaali esimeses hooajas on kaheksa osa ja seda saab Amazon Prime Video vahendusel näha alates 2. septembrist 2022. Kogu hooaeg ei saa korraga kättesaadavaks, vaid uued osad ilmuvad iga nädala reedel.

Tegevustiku keskmes peaks olema 20 suure sõrmuse valmistamine, millest kõige võimsama saab enda valdusesse Sauron, kes selle varal võimsaks saab. Seriaalis on kesksel kohal ka Númenori inimeste riik, samuti haldjate ja inimeste Viimne Liit.