Parima lühianimatsiooni preemia 3000 eurot on välja pannud Tallinna linn, parimat tudengianimatsiooni auhinnafond on 500 eurot ning selle paneb välja Eesti Kunstiakadeemia animatsiooni osakond.

Võistlusprogrammi saab esitada lühianimatsioone, mis on valminud peale 1. jaanuari 2020. Festivali programm kuulutatakse välja juunikuus.

Animist Tallinn leiab 2022. aastal aset teist korda ning toimub 17.-20. augustini. Festivali eesmärgiks on tutvustada eesti publikule kaasaaegse lühianimatsiooni paremikku, tõsta ning mitmekesistada filmihuvilise publiku teadlikkust kaasaegsest autorianimatsioonist. Animist Tallinn tutvustab laiemale publikule uusi Eesti animafilme ja animatsiooni kui kunstiliigi mitmekesisust. Festivali keskuseks 2022. aastal on kino Sõprus, kus linastub festivali põhiprogramm.

2022. aastal on festivali teemaks “Jutuvestja”. Programm tutvustab maailma eri paigus levinud jutuvestmise traditsioone ja uurib nende seost filmi ning animatsiooniga. Programmi kureerivad festivali kunstiline juht Priit Tender ja Tallinna Ülikooli sotsiaal- ja kultuuriantropoloogia dotsent Carlo Cubero.

Festivali korraldab MTÜ Animist Tallinn.

Filmi esitamise vorm Animist Tallinna kodulehel: https://animistfestival.eu/2376-2/