„Me oleme kohustatud tegema kõik, mis võimalik, et aidata ja toetada sel raskel hetkel Ukraina filmitööstust, aga veel rohkem Ukraina inimesi,” ütles PÖFFi juht Tiina Lokk.

Ühe maailma suurima filmituru Marché du Film esitlusprogrammis „Goes to Cannes”, kuhu PÖFF sai teist aastat järjest eksklusiivse kutse, tutvustab PÖFFi filmitööstusüritus Industry@Tallinn & Baltic Event erandkorras viit Ukraina projekti.

Eesmärk on sillutada Ukraina filmidele, mille tootmine on pooleli või sõja tõttu katkenud, teed rahvusvahelisele turule.

Ühtlasi toob PÖFF koos telekommunikatsiooniettevõttega Elisa siinse publiku ette Ukraina filmide eriprogrammi, mida vaadates on kõigil inimestel võimalik toetada Ukrainat rahaliste annetustega.

Filmid jõuavad vaatajate ette Elisa Stage´i platvormil tegutseva PÖFFi veebikino ja Elisa Elamuse videolaenutuse vahendusel juba lähiajal.

Juba varem oli PÖFF ühinenud Eesti filmivaldkonna pöördumisega, mis kutsub üles keelustama Venemaa ning Valgevene riikliku toetusega audiovisuaalse sisu tootmist ja levitamist Eestis ning peatama nende riikidega filmi- ja kultuurialast koostööd sõjategevuse lõppemiseni Ukrainas, kuni järgnev olukord rahuldab rahvusvahelist üldsust.

Tiina Loki sõnul peatab PÖFF erakorraliselt koos kõigi oma alafestivalidega Venemaa ja Valgevene riiklikult finantseeritud filmide näitamise, PÖFFi filmitööstusüritus Industry@Tallinn & Baltic Event lõpetab aga Vene ja Valgevene filmiprojektide kaasamise, kui neid on rahastanud riik.

„Me toetame ja jätame ukse lahti ainult sõltumatutele filmitegijatele, kelle filmid esindavad teistsuguseid väärtusi, kui ametlik doktriin ette näeb,” ütles ta.

PÖFF kutsub kõiki inimesi üles Ukrainat abistama. Seda saab teha näiteks Eesti heategevusorganisatsiooni Slava Ukraini kaudu, mis kogub ja viib otse Ukrainasse seda, mida on seal hetkel kõige rohkem vaja: meditsiinitehnikat ja -vahendeid ning muud humanitaarabi.

Slava Ukraini kohta vaata lähemalt siit: https://www.facebook.com/slavaukrainiestonia.

Jaga
Kommentaarid