Dokumentaalfilmi „Sellest saab meie suvi“ peategelased Karit, Doris, Joonas ja Fred on eesti noored, kes on lõpetamas 12. klassi ja suundumas iseseisvasse ellu. Võimalusi on palju ja valikute tegemine vahel päris keeruline. Olukord Eestis ja maailmas seab erinevaid väljakutseid, ühiskonnas on palju lõhesid ning koroona ainult võimendab neid. Kõige selle sees tuleb aga jääda nooreks ja hoida olemise rõõmu. Millest nad mõtlevad ja unistavad?

Vaata treilerit:

„Meile neljale kingiti ainulaadne võimalus vaadata ennast oma kehast väljaspool,“ sõnab filmi üks osaline Doris Vahtra. „Vaadata tagasi, vaadata edasi, võtta hetk maha ja mõtiskleda. Kõik võib kokku võtta lihtsalt: “Sa pole täna iial see, kes sa eile olid!”. Elu on protsess.“

Filmis üles astuva Karit Tuusula Mölderi sõnul oli filmis osalemine kui videopäevik tema mõttemaailmast ja tegudest 20-aastasena. „Huvitav on juba tagasi vaadata ja mõelda, milline inimene ma olin,“ lisab ta.

Samast neljast noortest 2010. aastal valminud dokumentaal „Aeg on siin“ jälgis Kariti, Dorise, Fredi ja Joonase esimest kooliaastat. Tookord vaatas filmi kinodes üle 5000 ning teleekraani kaudu koguni üle 100 000 inimese. Filmi saab praegu vaadata Jupiteri portaalis.

Film „Sellest saab meie suvi“ linastub kinodes üle Eesti: Apollo kinodes, Sõpruse, Artise ja Filmimuuseumi kinodes Tallinnas, Elektriteatri kinos Tartus, Haapsalu ja Rapla Kultuurimajas, Paide Muusika- ja Teatrimajas, Thule Kinos Kuressaares, Viljandi Centrumi kinos, Märjamaa kinos „Helk“ ja Võru kinos „Kannel“. Täpsed linastusajad ja piletiinfo on väljas kinode veebilehtedel.

Filmi „Sellest saab meie suvi“ režissöör on Marje Tõemäe, operaatorid Madis Reimund, Mihkel Soe, Mattias Veermets ja Aivo Rannik, helioperaatorid Ergo Teekivi ja Robi Uppin, monteerija Maria Uppin. Muusika on loonud Mick Pedaja. Filmi tootja on Black Plastic Media Productions.