Filmifondi toetust võivad taotleda mängu-, dokumentaal- ja lühifilmide, animafilmide ning kvaliteetsarjade tootjad. 2022. aastal on kavandatud kaks taotlusvooru: aprillis ja septembris, kuid filmifondil on õigus jagada toetused välja ka ühes voorus. Tartu Filmifondi eelarve on 150 000 eurot aastas ning toetuse määr kuni 20% regioonis filmiprojekti raames tehtud kuludest.

Tartu Filmifondi filmiekspert Kaarel Kuurmaa: „Tartu Filmifond hakkab kasutama voorupõhist taotlussüsteemi ja teeb toetusotsuseid kaks korda aastas: kevadel ja sügisel. Uusi ideid ootame produktsioonifirmadelt loomulikult aasta läbi. Püüame hoida filmide toetamisel mitmekesist repertuaari tudengifilmidest ja lühidokumentaalidest kuni suure eelarvega välismaiste produktsioonideni, mida loodame regiooni tuua."

Kuurmaa lisas, et regionaalsete filmifondide tegevus on saanud Euroopa filmimaastiku orgaaniliseks osaks: “Ilma nendeta jäävad paljud piirkonnad ilma majanduslikult kasulikest ning kunstiliselt põnevatest filmivõtetest.”

Täpsem info taotlemistingimuste kohta on toodud Tartu Filmifondi veebilehel - https://www.tartufilmfund.ee/et.

2015. aastast Tartu Loomemajanduskeskuse osana tegutsev Tartu Filmifond edendab Tartu linna ja maakonna arengut. Toetades professionaalsete audiovisuaalsete teoste tootmist toob fond regiooni olulisi investeeringuid, loob töökohti ning turundab Tartut nii Eestis kui välismaal. Kaheksa tegevusaasta jooksul on fond panustanud juba üle 20 filmi valmimisse, mis igaüks oma unikaalsel moel rikastab Eesti filmivaldkonda ning tutvustab Tartumaad läbi erinevate ekraanilugude.