Festivalile esitatud 67 lühifilmi hulgast on kohtunikud valinud iga kategooria parimad ning SMS-rahvahääletuse teel selgitatakse välja kuuenda TPT filmifestivali peavõitja.

Artise kinosaalis toimuva galaõhtu saatejuhiks on Jüri Muttika. Kogu sündmusest tehakse ka pidulik otseülekanne, mida saab vaadata ERR Menu ja Kinoveebi vahendusel. VI Tallinna polütehnikumi filmifestivali galaõhtu toimub 6. aprillil kell 18.00.

Rekordilise aasta kulminatsiooni tähistamise eelakord algas juba päeval kell 13.45, kui eetrisse jõudis filmifestivali erisaade. Külla tulid külalised, kes on olnud filmifestivaliga seotud nii lähiminevikus kui ka käesoleval aastal. Näiteks Urmet Piiling ja Meel Paliale, kes on 2017. aasta TPT filmifestivali peavõitjad ja kes said äsja valmis oma esimese täispika mängufilmi “Kiik, kirves ja igavese armastuse puu”.

Tulemas on õhtu täis meelelahutust ja pinget. Tänavu kuulutavad kategooriate võitjad välja kuuenda TPT filmifestivali kohtunikud, kelleks on Eesti Televisiooni režissöör Eva Katariina Taimre, näitleja ja lavastaja Henrik Normann, näitleja Kaisa Selde, tele- ja filmioperaator Margus Malm, saatejuht, režissöör, stsenarist ja helilooja Mart Sander ning näitleja Taavi Tõnisson.

Kõiki tänavu esitatud 67 lühifilmi saab vaadata filmifestivali kodulehel asuvast Filmiriiulist: https://filmifestival.tptlive.ee/filmiriiul.