Ukraina filmiakadeemia pöördus režissööri ja Cannes’i korraldajate poole, juhtides tähelepanu, et Z-täht on Venemaa sõja pooldajate sümbol, vahendab Variety.

Nii otsustaski Hazanavicius pealkirja muuta, sellele otsusele avaldas toetust ka Cannes’i filmifestival. “Soovime selle valikuga näidata solidaarsust ukrainlaste suhtes, kes sõja läbi kannatavad, ja oma vastuseisu sellele sissetungile,” teatati Cannes’i avalduses.

Režissöör teatas, et filmi pealkirja muudetakse sümboolse tähenduse tõttu, mille Z-täht on omandanud. “Kui film mitu kuud tagasi valmis sai, võis pealkiri olla naljakas, aga praegu see enam ei ole,” nentis Hazanavicius. Filmi rahvusvaheline pealkiri on “Final Cut”.

“Film peaks tooma rõõmu ja häid elamusi ja ma ei taha, et see tekitaks seoseid sõjaga. Niisiis soovin pealkirja muuta ja näidaku see tagasihoidlik žest minu täielikku toestust Ukraina inimestele,” lisas režissöör.

Ta rääkis ka, et pühendas mitu aastat oma elust varasemale filmile “The Search”, mis rääkis Vene-Tšetšeenia sõjast 1999. aastal, kus näitas Vene armee barbaarsusi Tšetšeenias.

Jaga
Kommentaarid