Festivali publikuauhinna pälvis Mart Sanderi verivärske film „Kuues saladus”. Esimest korda selgus võitja publikut kaasava veebiplatvormi abil, mille vahendusel sai jagada oma emotsioone – „Kuues saladus” kogus neid kõige rohkem. Uudse veebiplatvormi on välja töötanud Eesti iduettevõte Votemo.

Mart Sander esitles Haapsalus oma tuliuut filmi „Kuues saladus”, õudussugemetega vaimukat kriminulli, mille kohta on juba öeldud, et see on „Agatha Christie stereoididel” – nii palju on selles ootamatuid pöördeid.

Ühel süngel ööl aset leidval spiritistlikul seansil kohtuvad kaksteist näiliselt võõrast inimest, kellele hiromant lubab veel enne keskööd paljastada kolm sünget saladust. Kuid tapvate saladuste võrk osutub märksa tihedamaks, kui selles mõistatuste labürindis ekslevad tegelased võiksid arvata.

Ben Walton-Jones (vasakult), Eha Urbsalu ja Greg de Fleur aktsioonis. Foto: kaader filmist

90-minutilises musta huumorit, inimlikku alatust ja seksi tulvil linateoses mängivad Greg de Fleur, Ben Walton-Jones, Triin Lellep, Eha Urbsalu, Max Marcq, Siret Tuula, Aarne Soro ja teised – näitlejaid on kokku neljast riigist.

Haapsalus toimus filmi eksklusiivne eelesilinastus, kinodesse jõuab „Kuues saladus” alles sügisel.

Sander ise on nimetanud HÕFFi oma lemmikfestivaliks – õhkkonna pärast –, mida ta on külastanud selle algusest peale. 2017. aastal esilinastus Haapsalus ka Sanderi esimene pikk õudusfilm „Juhuslik nimetaja” ja 2020. aasta festivalil võitis tema film „Kõhedad muinaslood” Eesti parima žanrifilmi auhinna. Mullu näitas HÕFF tema lühifilmivalimikku „Sanderi õuduste tund”.