Eile õhtul Soomes toimunud Jussi auhinnapeol võitis „Kupee nr. 6“ kaheksas kategoorias: parim film, parim režissöör (Juho Kuosmanen), naispeaosatäitja (Seidi Haarla), parim stsenaarium (Andris Feldmanis, Livia Ulman ja Juho Kuosmanen), parim operaator (J-P Passi), parim grimmikunstnik (Liina Pihel), parim montaaž (Jussi Rautaniemi) ja parim kunstnikutöö (Kari Kankaanpää). Ühtekokku oli film nomineeritud kaheteistkümnes kategoorias.

„Olen üliõnnelik, et Eesti filmitegijad on saanud meie naabrite juures nii suure tunnustuse osaliseks. See tõestab taas, kui tihedalt on meie kaks filmikultuuri põimunud,“ rõõmustas „Kupee nr. 6“ Eesti-poolne produtsent Riina Sildos. „Mul on väga hea meel, et koostöö paljudega nendest jätkub. Ilmar Raagi filmi veel sel aastal esilinastuva „Erik Kivisüda“ filmikunstnikuks on Kari Kankaanpää, samuti jätkame temaga koostööd Moonika Siimetsa peagi võttesse mineva mängufilmi „Must auk“ juures, kus lööb kaasa ka äsja auhinnatud monteerija Jussi Rautaniemi,“ rääkis Sildos.

„Kupee nr. 6“ peaprodutsent on Jussi Rantamäki (Aamu Film Company, Soome), kaastootjad on Riina Sildos (Amrion OÜ, Eesti), Natalia Drozd (CTB Film Company, Venemaa) ja Jamila Wenske (Achtung Panda! Media GmbH, Saksamaa).

Film on inspireeritud Soome kirjaniku Rosa Liksomi samanimelisest romaanist, mis võitis 2011. aastal Soome tähtsaima kirjanduspreemia Finlandia auhinna.