Kahe Twitteri hääletusel välja selgitatud uue Oscari-kategooria loomine ei olnud USA filmiakadeemia poolt algusest peale väga populaarne otsus. Kahtlustati, et sellega üritati pakkuda lohutusauhinda filmile “Ämblikmees: pole koduteed”, mis polnud muidu Oscari nominent.

Siiski ei läinud kaks Twitteris välja selgitatud fänniauhinda (Cheer Moment ja Fan Favorite) mitte Ämblikmehele, vaid “Õigluse liigale” ja “Army of the Deadile”, mõlemad Zack Snyderi filmid. Mõlemad on sellega ametlikult Oscari võitnud filmid.

Nüüd on selgunud, et Snyderi kasuks võisid hääletuse kallutada hääletusrobotid. Ametlikult pole seda teada antud, kuid vastav tööriist Tweetbinder selgitas välja, et kõige aktiivsemad kasutajad, kes hääletasid, olid veebiprogrammid, mis andsind tuhandeid valehääli. Veebirobotite uurija, Marylandi ülikooli professor David Kirsci hinnangul ei näinud paljud hääletanud profiilid tõesti välja, nagu oleksid nad päris inimeste loodud.

Reeglite kohaselt tohtis iga konto hääletada maksimaalselt 20 korda ja hääletada ei saanud kontod, mis olid vähem kui 24 tundi vanad. Filmiakadeemia pole tulemusi ümber lükanud, sest Snyder filmide võit on nende reeglitega kooskõlas.