Sarja teist hooaega saab Eestis näha alates 21. juunist discovery+ kanalil Go3-s.

Sari jõudis vaatajateni 2020. aasta septembris, kui laevale sukeldunud meeskond leidis vrakist augu, mille kohta varem info puudus. Ohutusjuurdluse keskuse juhataja Rene Arikase sõnul ei olnud vigastus varem teada ning videomaterjali avaldamine selle kohta oli põhjuseks, miks 2021. aastal algatati parvlaeva Estonia vraki rahvusvaheline uurimine, mida viivad praegu läbi Eesti, Rootsi ja Soome ohutusjuurdluse asutused. Esialgset hindamist juhib Eesti, sest parvlaev Estonia sõitis Eesti lipu all.

Dokumentaali teises hooajas heidetakse pilk rahva seas puhkenud diskussioonile, mis tekkis pärast sarja esimeses hooajas näidatud uusi avastusi. „Esimesel hooajal oli siiski suur mõju, kuna parvlaev Estonia on suure hukkunute arvu tõttu siiani inimestel meeles, inimeste lein ei ole siiani lahtunud,“ sõnas Arikas.

„Käimasolevad rahvusvahelised uuringud on selleks ellu kutsutud, et saada uut informatsiooni parvlaeva Estonia huku kohta. Eesmärgiks on selgitada välja avastatud vigastuste tekkepõhjus. Need on väga põhjalikud uuringud, mis algasid eelmisel aastal eeluuringutega ning jätkuvad sel aastal põhiuuringutega. Ettevalmistavad tegevused sel suvel toimuvateks uuringuteks algasid aasta eest, mil viidi läbi vraki esialgne hindamine allveerobotite, erinevate sonarseadmete ning mõõteriistadega,“ kommenteeris Arikas uurimisprotsessi hetkeseisu.

Rene Arikase sõnul vaatab ta dokumentaalsarja „Estonia – leid, mis muudab kõike“ teist hooaega, sest sarja sisu on seotud tema meeskonna töö ja igapäevase tegevusega.