Mohammad Rasoulof oli juba varasemalt töökeelu all, pärast 2017. aastal Cannes’is auhinnatud filmi „A Man of Integrity“. Samuti on Cannes’is linastunud ja rahvusvahelistel festivalidel auhindu saanud tema varasemad filmid „Manuscripts Don’t Burn“ (2013) ja „Goodbye“ (2011). 2020. aastal võitis ta Beriinis Kuldkaru filmiga „There is No Evil“.

Täna vahistati lisaks kahele varem mainitule Teheranis režissöör Jafar Panahi. Temagi mitu tööd on Cannes’is linastunud ja auhindu saanud nii seal kui ka muudel festivalidel.

Cannes andis täna teada, et mõistab need arreteerimised karmilt hukka, samuti nagu ka kogu Iraanis süveneva kunsti- ja kultuurivaldkonna inimeste tagakiusamise ning nõuab režissööride viivitamatu vabastamist.

Iraanis toimuvad juba mitu kuud massilised tsiviilelanike protestid ja streigid toiduainete hinnatõusu, maksmata palkade ja järjest halvenevate elutingimuste tõttu ning valitsus üritab protesti maha suruda vägivaldselt. Kokkupõrked meeleavaldate ja julgeolekutöötajate vahel on päädinud inimohvrite ja vahistamistega. Repressioonide alla on langenud hulgaliselt kunstiinimesi, sealhulgas üle kümne filmirežissööri. Vahistatud on ka näiteks 230 õpetajat.