Filmilevitaja Timo Dieneri sõnul on ligi 31 iseseisvusaasta jooksul suutnud 100 000 vaataja maagilise piiri ületada kõigest üksteist kodumaist filmi. „Väikses riigis on 100 000 vaatajat märgiline saavutus, milleni jõuavad vaid üksikud linateosed – need on filmid, mida pea kõik eestlased teavad ja armastavad. „Apteeker Melchiori“ lõplik vaatajanumber alles koguneb. Tänaseks kogutud 118 011 vaataja kaasabil on praeguseks suudetud kõigi aegade vaadatavustabelis mööduda sellistest menufilmidest nagu „Sipsik“, „1944“ ja „Seltsimees laps“.“

Triloogia esimene osa linastub endiselt kinokavades üle Eesti ja huvilistel on võimalik film ära näha enne triloogia teise osa „Apteeker Melchior. Viirastus“ esilinastumist 19. augustil 2022.

Kõige vaadatumad kodumaised filmid Eesti kinodes:

  1. Tõde ja Õigus

  2. Klassikokkutulek

  3. Nimed marmortahvlil

  4. Talve

  5. Eia jõulud Tondikakul

  6. Klassikokkutulek 2

  7. Klassikokkutulek 3

  8. Apteeker Melchior

  9. Seltsimees laps

  10. 1944

Sünopsis

APTEEKER MELCHIOR. VIIRASTUS (2. film)

Keskaegse krimipõneviku teises filmis ehmatab öövahti kohutav viirastus – rikka kaupmehe traagiliselt uppunud tütar. Hommikuks on vahimees kõrgest tornist surnuks kukkunud ja kahtlastes õnnetustes kaotavad elu veel mitu inimest.

Neid sündmusi uuriva Melchiori teed ristuvad nii lõbutüdruku kui preestriga, nii võõramaa kunstniku kui hullunud ketseriga. Vihjed viivad ta Pirita kloostrisse, mille sünged võlvid varjavad unustusse maetud ohtlikku saladust.

Lisaks vaevab Melchiorit ta endise õpilase Keterlyni mõistatuslik päritolu, mis näib toimuvaga kuidagi seotud olevat …

Režissöör: Elmo Nüganen

Peaosades: Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Alo Kõrve, Raivo Trass, Carmen Mikiver, Rain Simmul, Riina Maidre, Mait Malmsten

Tootjad: Taska Film, Nafta Films, Apollo Film Productions, HansaFilm

Kaastootjad: Maze Pictures (Saksamaa), Film Angels Productions (Läti), InScript (Leedu)

Toetajad: Eesti Filmi Instituut, Kultuuriministeerium, Viru Filmifond, Saarte Fond, Tartu Filmifond, National Film Centre of Latvia, Riga Film Fund, Lithuanian Tax Incentive, Creative Europe MEDIA, Kanal2 ja Apollo TV.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen (Nimed marmortahvlil, 1944), produtsentideks on Taska Film (O2, Fred Jüssi. Olemise ilu, Talve, Klassikokkutulek, Nimed Marmortahvlil, 1944), Nafta Films (O2, Supilinna salaselts), Apollo Film Productions (Talve, Vanamehe film, Soo ) ja HansaFilm (Tõde ja õigus). Apteeker Melchiori film valmib Eesti-Saksa-Läti-Leedu koostöös, kaastootjateks on Maze Pictures Saksamaalt, Film Angels Productions Lätist ja InScript Leedust. Operaator on Mihkel Soe, kunstnik Matis Mäesalu, monteerija Marion Koppel, helilooja Liina Sumera, eriefektide juht Jan Viljus.

„Apteeker Melchior. Viirastus“ linastub kinokavades üle Eesti alates 19. augustist. Filmi pidulik esilinastus toimub Tallinnas Apollo kino Ülemistes 15. augustil.